Segedín hoďtotam
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 808 kJ / 2 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,22 g |
Tuky | 221,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,41 g |
Sacharidy | 26,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso.
Krok 3: Necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.
Krok 4: Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme.
Krok 5: Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat.
Podáváme s knedlíkem.
Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Moje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 3 hodinami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec podle Gordona Ramsayho
Kudlajs před 13 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
wimra před 29 minutami
Milionová polévka našich babiček
Barborka17 před 42 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Trol60 před 52 minutami
Rebarborový koláč
Anna.Milkova před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 1 hodinou
Obalovaný květák
radekfiala před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
danava před 1 hodinou
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 2 hodinami
Tématické fráze:
segedin,
segedin recept,
segedýn,
rychlý segedín,
jakou mouku na zahuštění,
jednoduchy segedin,
segetin,
segedín z bůčku,
rychlí segedín,
zahuštění segedínu,
segedín z mletého masa,
segedín bez smetany,
segetýnský guláš,
recept na segedínský na guláš s bůčku,
segedyn z bůčku,
segedín z uzeného masa,
segedin z plecka,
recept na segedin,
segenin,
dává se do segedínu česnek
Suroviny:
cibule,
sádlo,
slanina,
plecko vepřové,
zelí bílé kysané,
bujón,
voda,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (17)
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....
Za chutný receptíček máš další bodíček
.