Segedín z bůčku

jarda8012 Kuchař: jarda8012

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

600 g vepřového boku s kůží
4 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sklenice sterilovaného zelí
smetana
lžíce sádla
hladká mouka
pepř
4 PL mleté papriky
voda
bujón
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Dáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka. Přidáme zelí a povaříme do změknutí.

  2. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme (já ho zahušťuji moukou, záleží na tom, komu co vyhovuje). Dochutíme solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedín z bůčku

  • jarda8012 jarda8012(autor receptu)

    recepty73: Souhlasím,jen u každého receptu který tady je tak ho casino haní,o tom tyhle stránky nejsou,každý vaří jinak,nezkusil a kecá do všeho.

    Odpovědět

  • jarda8012 jarda8012(autor receptu)

    Dajda: Zkusím příště zapect,dobrý nápad.diky

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    recepty73: Nakonec v mém případě vlastně není úplně nakonec, ale předtím, než dám guláš ještě na závěr zapéct do trouby. ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/30046-segedinsky-... Cítit rozhodně nic není.

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73

    Sterilované zelí nekysané? Vždyť může být sterilované zelí i kysané ;-)
    Proč ne česnek? Neříkám, že ho dávám zrovna 4 stroužky, někdy ho nedám vůbec, ale nakonec určitě ne, to pak česnek nedodá jídlu ten správný ocásek, ale minimálním povařením je právě cítit po česneku. No, každý vaří podle vlastní chuti a o tom to je, že ;-):-K ...minulý týden jsem jedním uchem poslouchal pořad: Co naše babičky uměly a... no, paní také česnek přidala s masem a dusila...;-)

    Odpovědět

  • jarda8012 jarda8012(autor receptu)

    Dajda: Právě pro to sem posílají lidé recepty,každý to dělá jinak.Bud to vyzkouším,nebo si najdu jiny recept.:-)Pokud by jsme to všichni dělali stejně,můžou tuhle stránku zrusit:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Do segedínu nedávám pepř, nové koření ani bobkový list, ale jeden dva stroužky česneku na závěr ano. Měly by přispět k pikantnosti, ale guláš samozřejmě nesmí chutnat po česneku! Sterilované zelí jsem ještě nezkoušela, ale proč ne? ;-)

    Odpovědět

  • jarda8012 jarda8012(autor receptu)

    Každý si něco najde že ?

    casino: Každý jsi něco najde že?

    Odpovědět

  • casino casino

    Segedin z bůčku :yes::yes::yes:
    Segedín z nekysaného zelí? No budiž ;-)
    Segedýn s česnekem:-O No, každému podle chuti, že ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: segedin z pečeného z bůčku segedin segedyn z bučku segedín z boku

Zapomněl/a jsem heslo