Pečený "segedín" s bramborem a smetanou

nandula Kuchařka: nandula

Doba přípravy: 70/80 minut 4 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

3/4 kg vepřového masa (krkovička, bůček, plecko atp.)
1 kg syrových brambor
1 sklenice sterilovaného zelí (kyselé) necelá
1 smetana ke šlehání (hodně hustá)
koření na krkovičku
červená paprika sušená
sůl
kmín
pepř
bobkový list
nové koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Do máslem vymazaného pekáčku pokládáme brambory, které posolíme, opepříme a okmínujeme. Brambory poklademe vrstvou zelí a rovnoměrně cca polovinou nakrájeného okořeněného masa. Po stranách rozmístíme bobkové listy a nové koření.

  3. Dále se vše opakuje jako u první vrstvy v pekáčku. Brambory na horní vrstvě ještě pomažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Do roztopené trouby na 250°C vložíme pekáček. Necháme cca 15 minut zapéci.

  4. Vlijeme rovnoměrně smetanu a přikryjeme. Pečeme při teplotě 200°C cca 40 minut. Nakonec odkryjeme a dopékáme, dokud se smetana úplně nevsákne.

  5. Všechny ingredience se vsáknou do brambor a naopak. Je to velmi chutné a u nás oblíbené jídlo. Navíc ještě z jednoho pekáčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený "segedín" s bramborem a smetanou

Tématické fráze: zapeceny segedin zapékací misky recepty pečeny segedín tncz zapečené brambory se smetanou tncz nova pečené kuře na zelí se šmetanou segedín tejaja segedin pečený segedin do sklenice zapecena segedin hermelín zapečený v v bramboráku vepřové plátky v segedínu segedyn s bramborm segedin zapeceny s bramborem zapeceny segedin s bramborem segedinsky s brambory seznam .tncz