

Kuře na paprice V.
Suroviny 4 porce
- olej
- 1 větší cibule
- mletá paprika
- 3 bobkové listy
- 250 ml smetany (je jedno, jestli 12% nebo 33%)
- 1 l vařící vody
- 1/2 Masoxu
- 4 kuřecí stehna (nebo kuře na čtvrtky nebo něco úplně jiného :-))
- instantní jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku (dávám tak 2-3 lžíce) a rychle zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
Přidáme očištěné kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Měkké kuře vyndáme a buď ho necháme tak jak je nebo dáme do trouby, aby se udělala kůrčička (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti).
Doděláme omáčku, vyndáme bobkový list, přilijeme smetanu, přidáme 1/2 Masoxu, lehce osolíme (dle chuti) a zahustíme instantní jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Necháme provařit, vrátíme kuře a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Pokud vám vadí kousky cibule v omáčku, omáčku lze před přidáním smetany propasírovat. Mě to ale přijde zbytečné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na paprice V.
-
Dobrej recept dělám stejně .Akorát v sádle napřed opeču kousky kuřete .Ty vyndám dám cibuli a potom je to stejné. Příloha těstoviny,knedlík ten podle toho jak jsem línej. V Albertu dobrý domácí lepší. Dokonce někdo i rýži.
-
Bohužel dámy, ruce mám jenom jedny a nemůžu mít pokaždé všechno domácí
-
max : Jak poznáš,že je knedlik kupovaný? já dělám.s práškem.do pečiva a vařím na silonové mřížce, takže to vypadá taky jako kupovaný a není.
-
tejaja: naprosto souhlasím
, u nás jsou k dostání velmi kvalitní knedlíky v Albertu a nevím, proč bych se s tím musela patlat, když nám prostě tyhle chutnaj a naopak některý domácí se nedaly pozřít
-
max : a prečo by si nemohla knedlík kúpiť ?
Tu už je to horšie ako v Prostřeno. Domácí, domácí,...
-
katko,co ten kupovanej knedlik.polepsi se.jinak ok.
-
Safra,nikdy mě nenapadlo kuře upéct.Dík za receptík
-
Katko, je pravda, že takto upravené kuře jsme mívali pravidelně v závodní jídelně - myslím upečené a k tomu omáčka a knedlík, a nijak mi to nevadilo. Ani nevím, proč to doma tak neděláme a děláme to klasicky - uvařit kuře a obrané dát do omajdy. Díky za připomenutí, ukládám