Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice V

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 387 kJ /
810 kcal
Bílkoviny18,46 g
Tuky57,63 g
Vláknina8,15 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy51,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vývarem, aby nám paprika nezhořkla. Krok 2: Přidáme očištěné a osolené kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Krok 3: Měkké kuře vyndáme a buď ho necháme tak, jak je a nebo dáme do trouby, aby se udělala kůrčička (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti). Krok 4: Doděláme omáčku, vyndáme bobkový list a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Mícháme až do varu a pak už jen za občasného promíchání velmi pozvolna necháme cca 15-20 minut provařit. Pokud je třeba, konzistenci upravíme přidáním vývaru. Ke konci přidáme do omáčky ještě smetanu. Krok 5: Nakonec vrátíme do omáčky kuře a necháme ho prohřát. Krok 6: Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

TIP: Oblíbené recepty na kuře na paprice

Zveřejněno 7. 4. 2012

Poznámka autorky anubis

Pokud vám vadí kousky cibule v omáčce, omáčku lze před přidáním smetany propasírovat. Mně to ale přijde zbytečné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice V

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OA4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice V

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OA4

Marie

Komentáře (8)

Dobrej recept dělám stejně .Akorát v sádle napřed opeču kousky kuřete .Ty vyndám dám cibuli a potom je to stejné. Příloha těstoviny,knedlík ten podle toho jak jsem línej. V Albertu dobrý domácí lepší. Dokonce někdo i rýži.:-D

Bohužel dámy, ruce mám jenom jedny a nemůžu mít pokaždé všechno domácí :-)

max : Jak poznáš,že je knedlik kupovaný? já dělám.s práškem.do pečiva a vařím na silonové mřížce, takže to vypadá taky jako kupovaný a není.

tejaja: naprosto souhlasím:yes::yes::yes:, u nás jsou k dostání velmi kvalitní knedlíky v Albertu a nevím, proč bych se s tím musela patlat, když nám prostě tyhle chutnaj a naopak některý domácí se nedaly pozřít

max : a prečo by si nemohla knedlík kúpiť ? :-O Tu už je to horšie ako v Prostřeno. Domácí, domácí,...

katko,co ten kupovanej knedlik.polepsi se.jinak ok.:-)

Safra,nikdy mě nenapadlo kuře upéct.Dík za receptík:-)):yes::yes:

Katko, je pravda, že takto upravené kuře jsme mívali pravidelně v závodní jídelně - myslím upečené a k tomu omáčka a knedlík, a nijak mi to nevadilo. Ani nevím, proč to doma tak neděláme a děláme to klasicky - uvařit kuře a obrané dát do omajdy. Díky za připomenutí, ukládám :yes:

Tématické fráze:
kure na paprice albert, kuře na paprice v troubě, kuže na paprice, kuřa na paprice, kuřecí čtvrtky na paprice, kuře na papric, kuře na paprice, kuře na paprice pro začátečníky, kuře na paprice z trouby, kuře na paprice se smetanou, kuře na paprice bobkový list, kuřecí nohy na paprice, kure na paprice z kurecich ctvrtek, kuřátko na paprice, kuře na paprice v v troubě, ctvrtky na paprice, kuř na na paprice, kure na paprice recept, recept kuře na paprice se smetanou albert, kure na paprice jinak z prostreno

Suroviny:
stehno kuřecí, olej, cibule, paprika sušená sladká, bobkový list, smetana 12%, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu