Segedin po Vlčicku

jitule Kuchařka:

Omáčky 13 názorů

510

Suroviny

1/2 kg vepřového plecka
10-15 dkg anglické slaniny
25 dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší)
1 sklenice kysaného zelí (velká nebo sterilovaného zelí - já dávám celou 720 ml, ale můžete dát jen půlku)
1 zakysaná smetana
2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
kůra z 1/2 citrónu (vcelku)
olej
sůl
pepř
cukr (dle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na elektrickém sporáku na č. 5.

  2. Potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na elelktrickém sporáku na č. 4.

  3. Poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 - 2l) a dusíme půl hodiny na elelktrickém sporáku na č. 3.

  4. Potom vytáhneme citronovou kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškou Knorr.

  5. Nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim.

Poznámka

Vyzkoušejte. Je to opravdu dobrotka a téměř bez práce!!!

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedin po Vlčicku

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    to je bomba máme chalupu ve Vlčím ale u Loun tak to dnes vařím dělám to trochu jinak ale je to lahoda pa Michal z Vlčího:-p:-p

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    AntiMagič:...kecy...používám to taky a NIKDY to není humus ty Humuse :-))

    Odpovědět

  • AntiMagič AntiMagič(neregistrovaný)

    tak to je humus, jíška, knorr, magi...

    Odpovědět

  • Kamčajs Kamčajs(neregistrovaný)

    pokud dáváte domácí kyselé zelí, nedávejte citron, je to pak kyselkavý, ale jinak super gulage ;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Doma sme mávali segedín dosť často,ale potom som ho už skoro vôbec nevarila...až včera na žiadosť priateľa;-)a vybrala som si tento recept.No a musím priznať,že som sa nemohla dočkať obeda:-8:-DJe fakt dobrý:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    segedín máme taky rádi:yes:tento vyzkouším:yes:+1

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Gabina: No vidíš, to mě ale vůbec nenapadlo. Já totiž myslela, že všechny jsou jen do čísla 6. :-8:-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Moc dobrej, už jsem ho podle vas varila asi po paty a vsem moc chutna:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tak som to vyskusala s tou cervenou cibulou a ziaden zasadny rozdiel som nepostrehla:-/ inak dobre

    Odpovědět

  • Lussi Lussi

    ahoj kuchtičko. zítra budem mít ten tvůj segedín na oběd,tak drž palečky ať se mi povede :-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    gabina, velmi sa mi pacia tvoje napady a postrehy

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jitule, když udáváš stupeň u sporáku, měla bys taky uvést, jaký máš max. rozsah (např. já mám max. 9),aby měly představu i jiné kuchařky, které vaří např. na plynu, zda mají vařit na max. nebo na střední výkon.;-)

    Odpovědět

  • Áďa Áďa(neregistrovaná)

    Jdu na to vypada to mooooc dobře:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo