Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 158,38 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2009 08:12
Tak jsem se letos vybičovala a zvládla jsem je. Bylo to opravdu velmi lehké je udělat a jsou vynikající Bodík už dávno máš a přidala jsem i fotky
21. 12. 2009 01:11
Tak jsem sebrala odvahu a pustila jsem se do nich...Je to lehčí než jsem si myslela a skvěle to chutná.Můj pětiletý syn chodil nejdřív na krém a pak i na hotové-celkem ho otrávilo, že šly odpočívat na balkón
20. 12. 2009 10:34
polevu dělám taky jenom z čoko na vaření a tuku - většinou kolik čokolády, tolik tuku, ale pak tam ještě stejně přilamuju, takže tuku dycky raději míň než té čokolády. když namáčím ty špičky, tak si dycky naleju polevu do takového vyššího hrníčku - aby se mi tam ta špička vlezla.
20. 12. 2009 10:22
Děkuji strašně mocjdu na to
20. 12. 2009 10:20
Můžeš rozpustit dvojnásobné množství - určo to není jediné cukroví, kam čokopolevu použiješ....i kdyby zbyla, tekoucí ji nalij do krabičky a dobře zavřené dej do lednice - vydrží do doby, než budeš dělat nějaké řezy nebo dort a využiješ ji.
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
20. 12. 2009 10:13
Děkuji, právě mě překvapila poleva tady na stránkách, kde je 250 g tuku a 100 g čokolády. Je tam sice kakao, ale není potom moc takové jakoby průsvitné? Jsou to velké rozdíly v poměru. Přijde mi, že když rozpustím tu čokoládu a trošku tuku, jak píšete, že to nepůjde namáčet, že toho bude málo. Jsem z toho trošku vedle Je nějaká finta? Jestli mi rozumíte jak to myslím. Děkuji moc.
20. 12. 2009 10:06
Zdeni, jako ta NEJ se osvědčila obyčejná - ve vodní lázni dohladka rozmíchat tabulku čokolády na vaření a trochu ztuženého tuku (max.40-50g, radši po kouskách přidávej....když to s tukem přeženeš, ubrat už to nejde )
20. 12. 2009 10:01
Dobrý den, prosím, jakou čokoládovou polevu používáte? Děkuji
19. 12. 2009 15:23
právě zkouším doufám žhe to dopadne dobřé..dělala sem je i minulý rok a velice se povedly
18. 12. 2009 21:53
jedno slovo - úúúúúúúúúúúžasné
18. 12. 2009 21:45
ahojky proste nadhera jsem cukraka tak to vyskousim
13. 12. 2009 20:34
posílám bodíkurčitě vyzkouším
13. 12. 2009 01:04
Řekla jsem si že už nic dělat nebudu ale tomu se nedá odolat
13. 12. 2009 00:45
tak to taky vyzkouším, vypadají moc dobře
4. 12. 2009 20:39
Máslo je lepší, déle drží tuhé. Špičky s Herou po přinesení do místnosti za chvilku změknou a budou tát v prstech.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hruškový karamel
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 16 minutami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 1 hodinou
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 3 hodinami
Koka buchta
Panova uvařila před 3 hodinami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 3 hodinami
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nutelové cukroví cukroví z nutely spicky vánoční cukroví z nutely cukroví špičky nutelovy krem na cukrovi cukroví s nutelou krém z nugety špičky cukroví krem na cukrovi z nutely krém z nutely na cukroví nutelový krem do cukroví nutelové řezy spicky recept cukrovi s nugetou cukroví z nugety nugetové cukroví nutelový pletenec nugetový krém recept na špičky
Suroviny: nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
166 názorů