Dort Martánek

Evickaovecka Kuchař: Evickaovecka

Dorty 2 názory

Suroviny

8 vajec
40dkg hrubé mouky
2 prášky do pečiva
20 dkg mletých oříšků
24 lžic vody
Potahovací hmota
barvy
2 balíčky dětských piškotů namletých na punčovinu
2-3 lžice marmelády
rum
Krém :
2,5 másla
2vanilkové pudinky
800 ml mléka
rum
20 dkg moučkového cukru
2 žloutky
kakao
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Nejdříve ušleháme sníh z bílků, potom utřeme nebo našleháme žloutky s cukrem, oříšky a 4 lžícemi vody, přidáme mouku s práškem do pečiva, 20 lžic vody a nakonec sníh.

  2. Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech o rozměrech 33x27 cm nebo na dno položíme pečící papír a vymažeme pouze strany. Pečeme na 180°C asi 45 minut.

  3. Krém: máslo vyšleháme s cukrem a žloutky a přidáme vychladlý uvařený pudink.

  4. Z korpusu si odřízneme asi dva centimetry ze šířky dortu abychom měli trochu korpusu na přípravu punčoviny, kterou si připravíme tak, že odříznutý korpus rozdrolíme přidáme k němu dva sáčky namletých piškotů, marmeládu a krém.

  5. Přikápla jsem trochu rumu. Punčovina nesmí být moc tuhá aby se s ní dobře pracovalo. Korpus je rozříznutý jedenkrát a promazaný krémem uprostřed kakaovým na povrchu světlým.

  6. Když je celý dort promazaný necháme několik hodin ztuhnout v lednici a pak punčovinou vytvoříme martanka a celý dort s ní poklademe. Opět necháme dobře ztuhnout a pak potahujeme hmotou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort Martánek

Tématické fráze: dort marťánci dort sirky promazane dorty dort z dětských piškotů s kakaovým kremem pexeso martánci