Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením celého meníčka do 60 minut 4 porce Pro začátečníky 49 názorů

Suroviny

4 uzená kuřecí stehna
150 g špeku
400 g kysaného zelí
1 větší cibule
2 větší stroužky česneku
1 větší jablko
1 kl celého kmínu
2 dl vývaru (stačí z 1 kostky)
Na vývar:
kuřecí kosti ze stehen
kuřecí kůže ze stehen
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 bobkový list
5 kuliček pepře
snítka libečku
1,5 l studené vody
sůl
mletý pepř
1-2 vejce na zavářku
2 PL nasekané pažitky
Bramborovo-mrkvový knedlík:
400 uvařených brambor(použila jsem z předešlého dne)
1 velká syrová mrkev
110 g polohrubé mouky
1/4 balíčku prášku do pečiva
1 vejce
1 kl soli
Na dozdobení:
1 nakrájená cibule osmažená
3 pl oleje
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45 minut. Po uvaření vývar přecedíme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, vmícháme rozklepnuté vejce a necháme 2 minutky provařit(místo vejce můžeme použít uvařené nudle, kroupy, rýži, nebo brambor).Na talíři posypeme nakrájenou pažitkou.

  2. Stehna rozdělíme na větší části, zelí pokud je hodně kyselé lehce propláchneme, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostičky.

  3. Na drobnější kostičky nakrájíme špek, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.

  4. Do rozehřátého širšího kastrolu dáme rozpustit připravený špek který necháme lehce zrůžovět. Poté přidáme cibuli s česnekem, kmín a 3 minuty restujeme. Až začne špek zlátnout přidáme kousky uzených stehen a mírně osmahneme. Přidáme zelí, jablko, promícháme, podlijeme 2 dl vývaru a pod pokličkou na mírném plameni dusíme za občasného promíchání 20 minut.

  5. Podáváme s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, který si připravíme tak, že na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy brambory a mrkev, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme celé vejce a sůl. Vše v míse rukama důkladně prohněteme, vytvořené těsto vyklopíme na pracovní plochu a rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme váleček a dáme do hrnce s vařící osolenou vodou na 20 minut uvařit.

    Hotový knedlík nakrájíme na širší plátky a na talíři ozdobíme na tuku osmaženou pokrájenou cibulkou.

Poznámka

Takto připravená je velice chutná i vepřová krkovice, nakrájená na plátky, jen doba dušení není 20, ale 35-40minut, podle toho, jak jsou plátky silné(uzený vývar odpadá:-) )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 253 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Prpcek: Není potřeba se omlouvat;-)Vždyť i mě se někdy stane,že se mi léty vařené jídlo úplně nepodaří:-8Moc mě těší,že se knedlíky na druhý pokus povedly a chutnaly:yes:Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Dobrý den. Děkuji za rady a „sypu si popel na hlavu“. Mrzí mě, že jsem dal palec dolů bramborovo-mrkvovému knedlíku, který se mi rozvařil. Tímto se Drahušce omlouvám. Knedlík jsem vařil znovu, pouze jsem přidal trochu škrobu a hlavně jsem použil jiné (žluté) brambory (minule to byly brambory s červenou slupkou). Knedlík se mi povedl a chutnal. :yes: :yes: :yes: :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zemiakové cesto treba robiť rýchlo a zemiaky musia byť úplne studené, inak cesto redne...

    Odpovědět

  • casino casino

    Prpcek:
    Produkt se dá zmršit lecčím - velikostí mrkve, brambor, vajec (v mém případě to občas bývá vlastní nedostatečností;-) ale můžete vzít cyankáli na to, že tady to není tím, že "...mouka saje víc,nebo míň tekutiny..."

    Odpovědět

  • Prpcek: To mě velice mrzí,že byl s knedlíkem problém.:-(Ale nepříjde mi,že by na hustotu těsta měla vliv čtvrtka sáčku prášku do pečiva. Spíš byla nějaké horší odrůda brambor.Nebo se mi také občas stane,že mouka saje víc,nebo míň tekutiny(jak u různých knedlíků,tak i při výrobě pečiva).:-)
    Nic méně,děkuji za vyzkoušení i komentář:-8:-K

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Uvařeno. Maso se zelím :yes: , ale knedlík stjně jako Cleonka :no: . Mouky jsem dal více. Že by to bylo práškem do pečiva???

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Zdenka1:Zdeničko,jsem ráda,že jsi čerpala inspiraci z tohoto receptu a že sis jídlo připravila podle svého gusta;-)Děkuji za pochvalu,komentář i hodnocení:-*:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Aničko, vyřizuji poděkování celé rodiny za skvělý receptík. Moc jsme si pochutnali:-p:yes:. Trochu jsem si recept upravila podle svého, ale inspiraci jsem čerpala zde, tak plusové body patří Tobě:-K +39

    Odpovědět

  • Cleonka Cleonka

    No, přidala jsem tam postupně poměrně dost mouky navíc, ale nevěděla jsem ani jak to těsto má vlastně vypadat a nezdálo se mi že by se to zlepšovalo...spíše mi to připadalo čím dál horší, takže jsem to nakonec zkusila uvařit tak jak to bylo a nevyšlo to :-D Možná se někdy zkusím přiučit u babičky :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Cleonka:Děkuji moc za pochvalu a vyzkoušení:-KJen mě mrzí,že to s knedlíkem dopadlo nevalně;-(Ale záleží také na odrůdě brambor.Někdy si vezmou méně a někdy zase více mouky.Toto množství je pouze orientační:-)Protože je to receptík pro začátečníky,tak to v surovinách pro orientaci opravím;-)Jsem ráda,že jsi se svěřila,děkuji Ti:-K

    Odpovědět

  • Cleonka Cleonka

    Polévka byla vynikající, zelíčko s uzeným taktéž, ale knedlík jsem teda vyhodila :-( To co se mi uvařilo rozhodně nemělo konzistenci jako bramborový knedlík, spíš to bylo jako nějaká hustší pěna, která držela tvar jen dokud jsem se jí lehce nedotkla vidličkou... holt knedlíky asi budu nadále kupovat :-( Jinak :yes: za výborné jídlo ;-)

    Odpovědět

  • Snipa::-))Jéé,Jaroslávku to jsem ráda,že jsi tohleto vyzkoušel;-)Děkuji Ti:-KVeškeré recepty zde uvedené,jsou jen jako"návod"jak na to:-)a každý kuchař/kuchařinka si je pak dle svého dále upravuje:yes:;-)

    Odpovědět

  • Snipa Snipa

    Děkuji za výborný receptík. Už je navařeno a je to výborné. Dovolil jsem si malou ůpravu a do zeli jsem přidal polévkovou lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě. Zdá se mi že má zelí pak takovou lepší konzistenci.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    buryna:Za vyzkoušení moc děkuji:-K:-KVývar nutný není,maso a zelí do sebe pustí ty své"chutě";-)Záleží na každém,jak si receptík upraví:-)a já jsem ráda,že jste si pochutnali:-K:yes:

    Odpovědět

  • buryna buryna

    Dneska jsme měli k obědu. Je to opravdu mňamka :yes::-p já jsem vynechala vývar z kostky, podlila jen vodou a myslím, že na škodu to určitě nebylo. bylo to moc dobré. určitě zařadím mezi stálice :yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: kysele zeli kysele zeli recept uzené kuře na zelí uzená kuřecí stehna na zelí uzená stehna na zelí kyselé zelí recepty uzená kuřecí stehna se zelím recept kyselé zelí dušená kuřecí stehna kyselý zelí jak se vaří kyselé zelí uzene kureci stehna na zeli uzené na zelí kuřecí maso na kyselém zelí dušene kisele zeli uzené kuřecí stehno na zelí kureci stehna na kyselem zeli kuřecí maso na zelí kisele zeli uzený knedlík zelí

Zapomněl/a jsem heslo