Jablečné řezy se šlehačkou
Nedělní moučník připravíte třeba i z padaných jablek. Vaším přičiněním se přemění v parádní lahůdku. Vláčný piškot, vrstva jablečné hmoty a kopec šlehačky. Vše pořádně vychlazené a s vločkami strouhané čokolády na povrchu - to vše činí moučník neodolatelným.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 914 kJ / 4 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,48 g |
Tuky | 149,63 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 763 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 575,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka s vanilkovým cukrem a 300 ml vody dusíme do měkka.
Krok 2: V 200 ml vody si rozmícháme pudinky a vlijeme do hrnce s již měkkými jablky a povaříme 2-3 minutky. Dále necháme vychladnout.
Krok 3: Korpus : žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vyšleháme a přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Vlijeme na vymaštěný a vysypaný vyšší plech nebo pekáček a dáme péct na 180 °C cca 20min.
Krok 5: Na vychladnutý korpus rozetřeme jablečnou náplň.
Krok 6: Vyšleháme si šlehačku v prášku dle návodu, navrstvíme ji na jablečnou náplň a nastrouháme na ni čokoládu.
Krok 7: Dáme na 2-3 h vychladit.
Nejlépe chutná hodně vychlazená.
Nejlépe chutná hodně vychlazená.
Zveřejněno 23. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné řezy se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XpXl
Moje poznámka
Jablečné řezy se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XpXl
Nejnovější recepty
Vánoční vaječný koňak
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s hermelínovou pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Minikarbanátky s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky z chleba s balkánskou pomazánkou
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapr pečený na cibuli
Renata Svetnov před 14 minutami
Sváteční pomazánka z nivy
Elivet před 9 hodinami
Vánoční linecká kolečka
Kava 2 před 11 hodinami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 11 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem
Panova před 11 hodinami
Citronové kytičky
Panova před 11 hodinami
Kuličky Raffaelo
80Katerina.M před 12 hodinami
Kuličky z medového těsta
juli90 před 14 hodinami
Těstoviny s brokolicí
LenuleJ. před 14 hodinami
Nejlepší marokánky
Santa Suzana21 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablečný zákusek,
jablečný koláč se šlehačkou,
jablkové řezy se šlehačkou,
jablečné zákusky,
jablečný řez se šlehačkou,
rezy se šlehačkou,
řezy s jablky a šlehačkou,
slehackove rezy s jablky,
jablečné řezy,
jablkový rež se šlehačkou,
jablečné řezy s pudinkem a šlehačkou,
jablecne rezy s tvarohovou šlehačkou,
jablecný zakusek recept,
jablečný zákusek s pudinkem,
jablečný koláč s pudinkem a šlehačkou,
jablecny rez,
jablečný šlehačkový koláč,
jablečný zákusek se šlehačkou,
řezy se šlehačkou a jablky,
piskot s jablky se slehackou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
olej,
jablko,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
voda,
šlehačka v prášku,
čokoláda na vaření,
mléko
Komentáře (17)