Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 994 kJ / 2 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,29 g |
Tuky | 153,47 g |
Vláknina | 7,12 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 77,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší misky dáme mleté maso.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Krok 4: Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme. Krok 5: Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.
Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.
Zveřejněno 18. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Moje poznámka
Sekaná plněná těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq1B
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 7 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 27 minutami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 1 hodinou
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 2 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 2 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 3 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 3 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 3 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 5 hodinami
Tématické fráze:
sekaná s těstovinou,
sekaná plněná,
hovězí sekaná s těstovinami,
kuřecí závitky plněné,
sekaná se sýrem a těstovinami,
mleté hovězí maso recepty,
sekaná recept z mletého masa,
recept sekana s těstovinou,
sekaná s testovynami,
hovezi sekane maso s testovinami,
těstoviny ze sekanou,
těstoviny sekané maso recepty,
plněná hovezi sekaná,
sekaná a těstoviny,
sekaná a na těstoviny,
hovězí sekaná plněná dobra,
recept sekaná s maso s těstovinami,
vajicka much na mase,
hovězí sekaná se sýrem a těstovinami,
hovězí sekané s těstovinami
Suroviny:
maso mleté,
houska,
vývar hovězí,
vejce,
cibule,
sůl,
pepř,
koření na mleté maso,
česnek,
strouhanka,
těstoviny,
máslo,
sýr nastrouhaný,
protlak rajčatový
Komentáře (11)
No, mě rcp také neoslovil, ale podle vaší odpovědi soudím, že jste formát
spagetka:
Tak co, jak chutnalo?
Každopádně mi negativné hodnocení nevadí, ale jsem zvědavá, až se ozve někdo, kdo to zkusil ochutnat. Na téhle sekané mi chutná, že je krásně šťavnatá - i díky tomu polévání vývarem během pečení.
Neodsuzuju zajímavé nápady bez vyzkoušení