Guláš z hlívy ústřičné

Daisy Kuchař: Daisy

Doba přípravy: 40 min. 4 porce Bezmasá jídla 8 názorů

Suroviny

1 balení hlívy ústřičné (já koupila v Albertu)
1 cibule
gulášové koření
česnek
kmín
sůl
smetana
hotová jíška nebo hladká mouka
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme.

  2. Pak přidáme gulášové koření, česnek a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme déle, protože hlíva je tužší, takže je potřeba trochu více povařit. Přibližně 20 min.

  3. Když je měkká, zahustíme omáčku smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Já raději používám hotovou jíšku, protože nedělá hrudky. Celé ještě dochutíme solí, popř. dalším kořením dle chuti.

  4. Můžeme přímo do omáčky nasypat strouhaný sýr a pak s ním ještě omáčku ozdobit na talíři.

  5. Kdo je přeci jenom masožrout (jako u nás), tak může hned zkraje při dušení přidat maso. Já mám nafocené i s vepřovým masem. Obojí je výborné a hlíva ústřičná je velmi zdravá :-)

Poznámka

Můžete udělat bez smetany jako pravý guláš, záleží kdo co má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z hlívy ústřičné

  • Daisy Daisy(autor receptu)

    petrzelka: Díky petrželko :-) jsem ráda, že jste si pochutnali :-p

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Daisy,dnes jsem dělala tvůj gulášek a je moc dobrý,akorát jsem nedávala smetanu,ikdyž věřím,že s ní to musí být ještě víc mnamozní;-)posílám ti bodík a fotku:yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Určitě vyzkouším, vypadá to jako výborný nápad!!:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    mňam,hlíva...+:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Dasy, vypadá to moc jedle!! Hned bych si dala !! Boďka letí :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Daisy, také ho dělám i když je pravda, že jinak, ovšem hlíva u nás vede prim a opravdu je zdravá a to velmi:-!Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • hyacintka hyacintka

    Hlívu si pěstuju doma a je výborná a hlavně zdravá.Taky dělám guláš jen trošku jinak.Tak jak hovězí.Ale myslím,že hlíva jestli se vaří půl hodiny,nebo hodinu,je pořád stejná.Nezměkne.
    ALe i tento recept ráda vyzkouším.Ukládám a posílám 2.bodík:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dávám na vyzkoušení.Hlívu mám moc ráda :-K:-K:-K:yes::yes::yes:....1

    Odpovědět

Tématické fráze: gulas z hlivy ustricne hlíva ústřičná guláš hlíva ústřičná recepty gulas hlíva ústřičná recepty guláše guláš z hlívy guláš z hlívy ústřičné recept recept guláš z hlívy ústřičné gulaš s hlivy ustřične guláš z hlívy recept recepty guláš z hlívy ústřičné recepty hlíva ústřičná guláš hlíva guláš guláš hlíva ustricna hlíva ústřičná recept guláš hlíva ústřičná recepty výborný guláš z hlívy hlíva ústřičná - guláš hlíva ústřičná s vepřovým masem hlíva recept guláš guláš s hlívy