Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Suroviny
Porce: 10ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 760 kJ / 3 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,28 g |
| Tuky | 20,46 g |
| Vláknina | 28,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,88 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 653,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme cukr a uprostřed uděláme důlek. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a vlijeme do důlku. Poprášíme trochou okolní mouky a necháme 15-20 minut odpočinout při pokojové teplotě až kvásek začne bublat. Přidáme vodu a postupně zapracujeme mouku, až vznikne vláčné a pružné těsto (zhruba po 10 minutách hnětení). Zakryjeme a necháme asi 1,5 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Krok 2: Vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky.
Krok 3: Dáme na plech, poprášíme moukou a necháme 30 minut kynout.
Krok 4: Poté pomocí ruky, vařečky apod uděláme do bulek drážku a necháme ještě 15 minut odpočinout.
Krok 5: Mezitím vložíme na dno trouby pekáček a předehřejeme na 225°C. Do pekáčku nalijeme hrnek vody a zrna pečeme 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 15. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDpR
Moje poznámka
Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDpR
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 26 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
kaiserky z francie,
vaření
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
mléko rostlinné,
voda,
droždí,
cukr třtinový,
sůl
Komentáře (9)
Avšak nazvať pečivo PAINS PISTOLETS, to si môže zapamätať len ten, kto vie o čo ide. Podľa tohoto názvu to nemá nikto nádej vyhľadať
A napokon ešte ZRNÁ - no kukala som ako puk,kým som si neprečítala Julesov koment.
Skúsme nekaziť pekné a dobré recepty zlými názvami. Určite sa dajú pekne nazvať aj po našom