Kávová zrna

dextra Kuchař:

60 porcí Cukroví , Nepečené 34 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

350 g cukru moučka
1 lžíce mleté kávy
1 lžička rumu
50 g másla
Nyní v akci
50 g kakaa
Poleva:
100 g čokolády na vaření
1 lžička ztuženého tuku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme moučkový cukr, kávu, kakao a přidáme rum. Vše zpracujeme v těsto, z něhož tvarujeme kávová zrna. Vždy stačí udělat kuličku a tupým nožem doprostřed udělat čáru. Hotová zrna necháme v ledničce přibližně hodinu ztuhnout.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme tuk. Smícháme dohladka. Zrna máčíme v čokoládě a necháme zaschnout. Můžeme dát i do ledničky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávová zrna

  • michaela michaela

    musela jsem přidat víc másla...chuťově jsou výborné

    Odpovědět

  • Naki Naki

    jak dlouho před vánocemi by se měli dělat? :-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    dělala jsem je,jsou úúúúžasnééééé...:-!:-!:-! ;-):-K

    Odpovědět

  • Háňa Háňa

    Jmenuju se Hanka a mam hrozně ráda chocolate:-)

    Odpovědět

  • Markéta Čeňanská Markéta Čeňanská

    Vypadá to dobře, mohla bych to zkusit, prave kavove zrna se obalují v macipánu, ale moje maminka ho nemá ráda, tak užsane :)

    Odpovědět

  • Eva Eva

    chtěla jsem se zeptat jak dopředu bych je mohla udělat aby mi vydrželi do vánoc,předem děkuji:-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika

    Tak jsem kávová zrna také zkusila a směs byla jen prášek,po přidání rumu a másla to bylo lepší,tak snad bude chutnat,síky za tipo :-)

    Odpovědět

  • Zuza Zuza

    Tak jsem taky teď dodělala svou první dávku podle tohohle receptu.. a taky jsem měla jen prášek, když jsem dala suroviny podle těchto gramáží. Tak jsem tam přilila rum. Je víc cítět, ale nikomu to nevadí a všem chutná =) navíc na internetu jsem většinou našla recepty, kde potřebuju sušené mléko a tady byl recept mnohem jednodušší =) děkuji

    Odpovědět

  • Yvona Yvona

    Dextro dělala jsem kávová zrna podle tvého receptu,ale musela jsem přidat máslo,protože to byla sypká směs.Jinak dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    no,tak to jsem jaksi přehlídla...:-O posílám bodík,mám je moc ráda:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivikpelik Ivikpelik

    jsou moooc dobre, musim upect dalsi davku, protoze do vanoc nezbydou:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Výbušná, ale mamka je asi umelkyňa v tomto remesle...na mňa je to tiež dosť zložité a prácne ako si to popísala...ale je fajn mať takého poradcu na blízku...teda, už je ďaleko, zrejme si veľa odkukala...

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...tužka...:-);-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výbušná ;-) - musela jsem to číst 2x, ale pochopila jsem to. Husenice je asi housenka , ale co je to ceruzka - to fakt nevím.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    no ja robievam s mamkou inym sposobom...do vareneho cokoladovaho kremu s maslom pridam loger s kavy. na papier hladkou sirokou trubickou naspricujeme tzv. babiky...take hrube husenice...to nechame v chladnicke ztuhnut....kupim si marcipan...rozvalkam...moja mamka si robi ten domaci zo suseneho mlieka.....rozrezem na stvorce a kazdu tu babiku ztuhnutu do toho zabalim... stredom urobim okruhlou ceruzkou zliabok a znovu necham v chladnicke zatuhnut. no a nakoniec tu zliabkovu stranu ponorim do cokolady.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo