Pohanková kaše s banánem
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 178 kJ / 43 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Nejprve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme půlku droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Rozmícháme a cca 10 minut necháme ležet, než vzejde…
Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka,…
Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný)…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Oba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Zdravý vločkový koláč, ve kterém není použita ani trocha mouky, je plněný jogurtovou směsí a strouhanými jablky. Lehce vás přesvědčí o tom, že co je zdravé, je i dobré.…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…
Banán rozmačkáme vidličkou a smícháme všechny ingredience dohromady. Dle vlastní chuti můžete přidat ořechy, rozinky, kakao, kokos nebo třeba mák.Formu na bábovku…
Mléko dáme do kastrůlku a přidáme vločky. Přivedeme k varu a vaříme 12-14 minut, za občasného míchání.Když kaše zhoustne, osladíme ji podle chuti a přidáme ovoce.Pokud…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka.K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím…
Potěšte své blízké jogurtovou buchtou, která je plná ovoce a bohatě posypaná křupavou drobenkou. Jaké ovoce zvolíte, je jen na vás, skvěle chutná s třešněmi, nebo…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Vločky namočíme na půl hodiny do půl hrnku vody. Poté rozmixujeme spolu s jahodami a mátovými lístky na hladké smoothie. Podle potřeby přiléváme rostlinné mléko, až než…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Pohanku uvaříme v rostlinném mléce podle návodu, pokud by se mléko při vaření odpařilo, ještě trochu přidáme. Před podáváním přidáme do kaše pokrájené sušené švestky,…
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Jak levně vyrobit skvělý domácí sýr? Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti
Zbylo vám hodně cukroví? Využijte je do pohárů nebo upečte fantastický dort cukrovník!