Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto z kombinace hub sušených a čerstvých

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 1. 2015 09:02

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 249 kJ / 2 211 kcal
Bílkoviny64,63 g
Tuky41,51 g
Vláknina70,97 g
Cholesterol 37 mg
Sodík 636 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy361,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem při žehlení na půl oka zaregistrovala podobný recept na TV Paprika, tak jsem teď vyzkoušela. Už ani nevím kdo ho vařil a určitě byl úplně jinak, ale ta moje improvizace se docela povedla

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Gabi

25. 1. 2015 14:44

Rýže na rizoto Arborio - mňam :-p, jinou už nepoužívám. Díky za radu, že sušené houby se nemusí namáčet, vyzkouším. Vždycky jsem se bála, že budou tuhé. Houbové rizoto nebo houbofleky, to je lahůdka.

hosta hosta

20. 1. 2015 23:15

jarda Kadic: Děkovné dopisy pak zašli Andrejce - i mne to naučila ona:-K;-)

jarda Kadic jarda Kadic

20. 1. 2015 22:49

hosta: Vyzkouším:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 1. 2015 21:52

hosta:i já jsem byla zvyklá sušené houby namáčet,ale jednou tady Andrej psala,že je hodí rovnou restovat a že ty houby krásně pokrm provoní,od té doby to tak dělám,měla pravdu je to úplně jiné,jen to chce zkusit a nebát se;-):yes:neznala jsem to;-)

hosta hosta

20. 1. 2015 21:24

jarda Kadic: Jaroušku - věř mi, nezměknou dřív:-)), je to stejné. A ten omastek? No, už ho stejně máš v jídle, tak jestli je víc v houbách nebo v sosu je asi fuk. Ale máš samozřejmě pravdu v tom, ať si každý dělá, jak uzná za vhodné;-)

jarda Kadic jarda Kadic

20. 1. 2015 21:20

Danca: A já houby zase namáčím,a to proto,že dřív změknou.A další důvod: nenasáknou do sebe omastek.Ale ať si každý dělá, jak uzná za vhodné;-) A tu vodu,co mi zbyde po namočení přecedím přes plátýnko a použiji..

Danca Danca

20. 1. 2015 17:48

hosta: taky sušené houby nenamáčím, opravdu mi připadají ve výsledku voňavější;-). Došla jsem k tomu úplně náhodou, když mě tlačil čas ;-):-D
Recept se mi moc líbí :yes:

maiva maiva

20. 1. 2015 15:00

hosta:Jitko, nenapadlo mě v danou chvíli napsat;-). Máš pravdu, rozmrazené hřiby jsem taky hned restovala na cibulce. Chuť rizota byla výborná. Sušené moc nepoužívám, ale taky občas namáčím /voda, mléko/.

zizala zizala

20. 1. 2015 11:28

hosta: ;-) Zkusím, slibuju :yes:

Petra Benesova Petra Benesova

20. 1. 2015 09:54

Frantiska:Pořad Jamieho Uvařeno za 30 minut mám moc ráda, možná to i byl on, jak píšu v receptu, už si to moc nepamatuju, je to cca půl roku, co jsem houbové rizoto viděla v TV. Řapíkatý celer mi klidně vypadnout mohl, ale sekání v robotu ani grilování hub (bych řekla) jsem nepostřehla. Ale jak říkám, je to doba a moje hlava...:-8:-D Příště zkusím podle Jamieho:yes:

spagetka spagetka

20. 1. 2015 09:42

Ono je to dané rodinnou tradicí, protože naše babičky, maminky vždy sušené houby namáčely, tak i děti tak činí, najdete to i v kuchařkách. Já teda už na rozdíl od předků nenamáčela přes noc ale tak 2 hodiny před přípravou. A ten způsob nenamáčení jsem se dověděla právě od Jitky, takže už ho také používám k všeobecné spokojenosti :yes::yes::yes:

hosta hosta

20. 1. 2015 09:28

zizala: houby, které se orestují suché přímo na tuku jsou mnohem rychleji měkčí, než vodou nasáklé, které jsou jako guma, bez chuti. Zkus to:-O a uvidíš:-))

Frantiska Frantiska

20. 1. 2015 09:21

Podobný recept má ve své kuchařce Jamile Olivier, ten jen dává půlku hřibu rovnou do ryze dusit a druhou půlku opéká do křupava na pánvi ze začátku na sporáku a pak pod grilem v troubě (je to z jeho kuchařky 30 minut v kuchyni, tak se to snaží mít rychle :). Na víc tam má řapíkatý celer a rozmarýn s tymiánem. Sušené houby (ty nenamáčí) celer a cibuli naseká najemno v robotu a spolu s rozmarýnem a rýží a půlkou hub dusí.

Tím neříkám, že je to jeho recept :) Jen je to moc dobré jídlo, tak to třeba příště zkusit i podle něj.

zizala zizala

20. 1. 2015 06:01

hosta, vybusna: Myslím, že se sušené houby namáčejí proto, aby byly dříve uvařené, jiný důvod mě nenapadá. Rizoto je poměrně rychlé jídlo, docela bych měla obavy, aby v něm ty houby pak nebyly tvrdé. Ale nezkusila jsem, nezavrhuju.
Tahle krémová, šťavnatá rizota itaského typu milujeme :-p:yes: Já je jen vařím klasicky v kastrolu, dolévám vývar, míchám, nasávám vůni a těším se :-))

vybusna vybusna

19. 1. 2015 23:24

hosta: konecne niekto, kto huby nenamaca!!! Huby absolutne nemocim uz roky a v podstate nevidim v tom zmysel.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: namáčení sušených hub pokrmy ze sušených hub namáčení hub recepty z čerstvých hub houbové rizoto namočení hub namoceni susenych hub pokrmy z čerstvých hub jak namočit sušené houby rizoto se sušenými houbami recepty ze sušených hub jidla ze sušených hub susene houby namaceni rizoto z mražených hub houbové rizoto že suchých hub recepty z hub houbove rizoto z mrazenych hub houbové recepty rizeto z hub recepty z hub

Suroviny: houby sušené, houby mražené, rýže, vývar, cibule, česnek, máslo, mascarpone, sýr parmazán strouhaný, bazalka čerstvá, koření oregáno, tymián, šťáva citronová, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Houbové rizoto z kombinace hub sušených a čerstvých

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yn0A