Krakonošův oheň drůbeží

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsou (někdo dělá z vepřové kýty, kuřecí je dříve hotové)
500 ml smetany ke šlehání 30%
5 větších cibulí
olej
sójová omáčka
chilli
Tabasco
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).

  2. Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.

  3. Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.

Poznámka

Překvapilo mě, že tu Krakonošův oheň není - takové jednoduché a skvělé jídlo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krakonošův oheň drůbeží

  • zujali zujali

    Vypadá to lákavě. Ukládám si a určitě vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Wyctor Wyctor(neregistrovaný)

    Nejlepší maso na Krakonošův oheň je vepřová panenka. Kuřecí maso je sice dříve hotové, ale není to ono.
    Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ták, a hodnotím,výborné ! Doporučuji hodinku nechat uležet,ohřát a podávat. Ta cibulka je potom v tom mase líp cítit. Trošku proležet neuškodí. :-) "Krakonoš" byl spokojen!:-D

    Odpovědět

  • klukodvody:Ano, přesně tak, jen na dobu přípravy cibule. Děkuji za výpomoc;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    klukodvody:Každá rada dobrá,dělám prvně autorka se možná ozve,kolik minutek to má asi odležet.:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Tak to nechám chvílku odležať!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Veronika.Hrozna jestli mohu tak je to naložené jen tu dobu než si uděláš přípravu toho dalšího .Tak nejdřív si připravíš maso a potom ostatní a je to .Doufám ,že mně Petra promine že odpovídám .:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna:v texte sa píše, že chvíľu odležať...:-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Ja už zajtra,iba neviem ,ako dlho to mám nechať v tej sójovej!;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Peťka, super recept, pre mňa neznámy - ukladám si. Vidím to tak na nedeľu.:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Nemáš zač já jsem rád že někdo ctí tradici .Jde o postup a ne třeba až tak o maso protože původní je s vepřovou kotletou s kostí .Ale to není tak důležité protože v té době a je to 50 let zase tyhle variace nebyly .:yes::yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • klukodvody:Tak to velice děkuji, z toho komentáře mám husí kůži:-8 (samozřejmě v dobrém). Díky:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Tak na to jsem byl moc zvědavý ,protože jsem byl u zrodu tohoto receptu a máš ho úplně perfektní ,protože každý se divil ,že oheň a smetanová omáčka .Super mám radost že to není nějaký paskvil .Dávám bodík a mohu tě ujistit ,že šéfkuchař ze Savoje ,který to vymyslel má tam někde nahoře radost .:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Vypadá to velmi jedlé! "Krakonoš" se nacpe !Co je s hódně cibulí má vždy úspěch zaručen a ještě čili a tabasco tak bude vrnět blahem. :-D

    Odpovědět

  • Renata Krupková Renata Krupková(neregistrovaný)

    Tuto minutku znám a je luxusní :-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí krakonošův oheň krakonošuv rizek krakonošův oheň z kuřecího masa krkonošuv ohen katuv oheň krakonošuv řízek recept krakonošuv ohen kuřecí krakonšův oheň oběd recepty krakonosuv ohrn kraqkonošuv ohen krakonošuv ohň recepty na oheň krakonosuv kureci rizek krakonosovi ohne krakonošův kuřecí oheň krakonošův ohen kuřecího masa hrakonosuv ohen krakonošův šlehačkou krakonosuv ohen s kuřecím masem