Krakonošův oheň drůbeží
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,40 g |
Tuky | 155,84 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Překvapilo mě, že tu Krakonošův oheň není - takové jednoduché a skvělé jídlo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2023 11:24
,,Krákora" je luxusní záležitost, dělávají ho u nás v hospodě jako minutku s hranolkama a já tak dlouho škemral až mi kuchař prozradil recept ... od té doby si jej tu a tam uvařím doma
1. 2. 2020 13:48
Vypadá to lákavě. Ukládám si a určitě vyzkouším
12. 3. 2017 09:58
Nejlepší maso na Krakonošův oheň je vepřová panenka. Kuřecí maso je sice dříve hotové, ale není to ono.
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.
11. 3. 2015 15:18
Ták, a hodnotím,výborné ! Doporučuji hodinku nechat uležet,ohřát a podávat. Ta cibulka je potom v tom mase líp cítit. Trošku proležet neuškodí. "Krakonoš" byl spokojen!
10. 3. 2015 23:41
klukodvody:Ano, přesně tak, jen na dobu přípravy cibule. Děkuji za výpomoc
10. 3. 2015 20:02
klukodvody:Každá rada dobrá,dělám prvně autorka se možná ozve,kolik minutek to má asi odležet.
10. 3. 2015 20:00
magdalenka: Tak to nechám chvílku odležať!
10. 3. 2015 19:52
Veronika.Hrozna jestli mohu tak je to naložené jen tu dobu než si uděláš přípravu toho dalšího .Tak nejdřív si připravíš maso a potom ostatní a je to .Doufám ,že mně Petra promine že odpovídám .
10. 3. 2015 18:40
Veronika.Hrozna:v texte sa píše, že chvíľu odležať...
10. 3. 2015 18:10
magdalenka: Ja už zajtra,iba neviem ,ako dlho to mám nechať v tej sójovej!
10. 3. 2015 16:56
Peťka, super recept, pre mňa neznámy - ukladám si. Vidím to tak na nedeľu.
10. 3. 2015 14:41
Nemáš zač já jsem rád že někdo ctí tradici .Jde o postup a ne třeba až tak o maso protože původní je s vepřovou kotletou s kostí .Ale to není tak důležité protože v té době a je to 50 let zase tyhle variace nebyly .
10. 3. 2015 14:33
klukodvody:Tak to velice děkuji, z toho komentáře mám husí kůži (samozřejmě v dobrém). Díky
10. 3. 2015 14:23
Tak na to jsem byl moc zvědavý ,protože jsem byl u zrodu tohoto receptu a máš ho úplně perfektní ,protože každý se divil ,že oheň a smetanová omáčka .Super mám radost že to není nějaký paskvil .Dávám bodík a mohu tě ujistit ,že šéfkuchař ze Savoje ,který to vymyslel má tam někde nahoře radost .
9. 3. 2015 21:34
Vypadá to velmi jedlé! "Krakonoš" se nacpe !Co je s hódně cibulí má vždy úspěch zaručen a ještě čili a tabasco tak bude vrnět blahem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí krakonošův oheň krakonošuv rizek krakonošův oheň z kuřecího masa krkonošuv ohen katuv oheň krakonošuv řízek recept krakonošuv ohen kuřecí krakonšův oheň oběd recepty krakonosuv ohrn kraqkonošuv ohen krakonošuv ohň recepty na oheň krakonosuv kureci rizek krakonosovi ohne krakonošův kuřecí oheň krakonošův ohen kuřecího masa hrakonosuv ohen krakonošův šlehačkou krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny: prsa kuřecí, smetana ke šlehání, cibule, olej, omáčka sojová, chilli, tabasco, sůl, pepř
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
17 názorů