Tlačené žemle - postup
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Postup používali už pekaři v minulém století – smáčknutím středu před kynutím a pečením se mohla žemle v troubě lépe zvětšit. Nejdříve se teplem rozpínala do stran a nahoru a když byla pěkně klenutá, teprve se zvedla i v promáčklém místě a středem (v místě zmáčknutí) se „trhla“.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 18:47
16. 6. 2015 18:26
30. 5. 2015 16:29
30. 5. 2015 09:53
krups: Jituš, nemáš žádný oblíbený, vyzkoušený recept na rohlíky nebo pletýnky? Jestli ne, něco ti najdu
30. 5. 2015 09:46
30. 5. 2015 09:45
30. 5. 2015 08:46
29. 5. 2015 21:27
29. 5. 2015 18:57
29. 5. 2015 18:37
29. 5. 2015 17:37
29. 5. 2015 10:45
29. 5. 2015 10:22
Jsou to takové efektní buclaté "prdelky"
29. 5. 2015 10:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 minutou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 17 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: žemle výroba buclaté prdelky recept na žemle kratky postup v receptu efektní triky do limonád tlacene domácí žemle
Suroviny: těsto kynuté
Tlačené žemle - postup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nPO4
14 názorů