Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 201 kJ / 2 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,69 g |
Tuky | 91,93 g |
Vláknina | 13,94 g |
Cholesterol | 196 mg |
Sodík | 5,70 g |
Sůl | 14,25 g |
Sacharidy | 252,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva, pridáme olej a postupne vodu, vypracujeme plastické cesto. Necháme stáť cca hodinu v uzavretej nádobe, mikroténovom sáčku a pod.
Krok 2: Pripravíme si náplň:
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Moje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 1 hodinou
Langoše z jogurtu
EvaCh před 2 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 2 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 3 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 3 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 3 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 6 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 7 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 7 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 8 hodinami
Tématické fráze:
top recepty facebook,
chilli con carne top rece
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
voda,
olej rostlinný,
smetana zakysaná,
sýr eidam,
klobása uzená,
cibule fialová,
kapie,
česnek,
sůl,
koření
Komentáře (17)
A pri "varení" tohoto som myslela na "tvoje" gözleme...tie som robila len raz.
Vypadá to báječně, magdalenko!