Falešné chilli con carne s kuřecím masem

JajinkaBeck Kuchařka: JajinkaBeck

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g mletého kuřecího masa
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky (nebo chilli)
1 plechovka nakrájených a oloupaných rajčat
3 brambory
2 mrkve
1 plechovka naložených červených fazolí
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě mleté papriky (na nás je chilli trochu moc, takže jdu jen cestou paprik). Jen krátce orestujeme, aby nezhořkly.

  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se "nerozpadne" na jednotlivé kousky. Přilijeme rajčata z konzervy a do té samé konzervy ještě nalijeme vodu a přidáme do hrnce. Konzervu tak vypláchneme a navíc vše požadovaně naředíme :-)

  3. Přivedeme k varu a poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory s mrkví. Necháme pod pokličkou 20 minut probublávat. Poté přisypeme zcezené a propláchnuté fazole a ještě dalších 10 minut povaříme. Hotový pokrm dochutíme solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešné chilli con carne s kuřecím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo