Lečo se smaženými vejci

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 30min. 4-5 porcí Zeleninová jídla 45 názorů

Suroviny

500 g rajčat
500 g čerstvých paprik bez jadřinců
250 g točeného salámu či klobásy
1 větší cibule
6 vajec
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky.

  2. Na troše oleje osmahneme cibuli, jakmile začne chytat barvu, přidáme papriku a rajčata. Osolíme a nepřikryté dusíme na středním ohni do vypaření tekutin, kterou zelenina pustí. Je vhodné dělat v nižším kastrolu se širším dnem, aby zelenina nebyla ve vysoké vrstvě.

  3. Zatímco se zelenina dusí, nakrájíme salám na kostičky a osmahneme na trošce oleje dozlatova.

  4. Dáme stranou a ve výpeku ze salámu osmažíme vajíčka (klasická míchaná vajíčka, dotuha).

  5. Přidáme salám, prohřejeme.

  6. V okamžiku, jakmile se vydusí tekutina ze zeleniny (paprika by měla být lehce křupavá, ne rozvařená jak z polévky), vmícháme salám s vajíčky.
    Dosolíme dle chuti.

Poznámka

Všude v mém okolí dávají do zeleniny salám hned a vajíčko syrové a smaží v ní - nikdy neztuhne pořádně a je z toho takový pro mě podivný mišmaš s povařenou uzeninou:) Takto upravená vajíčka a salám si zachová svou chuť a konzistenci a je opravdu výborné. I když kdo ví, třeba nebude chutnat všem ;)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 485 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lečo se smaženými vejci

  • Eja57 Eja57

    Já jsem po letech dospěla do finále - olej, cibule, do sklovata, plátky čabajky - v nouzi podobné klobásky, špetka kvalitní maďarské sypké papriky, maličko kvalitního rajčatového protlaku na zahuštění, papriky slovenského typu ideálně lehce pálivé, oloupaná rajčata...za 15 minut hotovo:yes: k tomu kváskový chlebík lehce namazaný máslem...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    hosta: no právě - neobjeví se mi..... chyba je asi v mém PC, ale jinak mi systém odkazů funguje normálně - já Ti děkuji:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    https://www.labuznik.cz/recept/leco-pro-ty-co-ho-n...
    Eja57: pod rámečkem, kam píšeš komentář, je nabídka "přidat odkaz+". Na ten klepneš, otevře se další okénko, kam vložíš zkopírovaný název stránky, pak OK a objeví se hyperlink:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: už to tu bude - čerstvá voňavá rajčata a papriky:-8
    Tak vytahuji moc hezký recept a ještě lepší koment Magdalenky - je vidět blízkost k Maďarsku, v leču totiž vejce jaksi vůbec nemusí být ....zkusím najít diskuzi na Labu o leču, ta byla dost dobrá, hlavně těch variant tam bylo hodně...není jen jedno lečo, to české konzistence kaše....

    https://www.labuznik.cz/recept/leco-pro-ty-co-ho-neradi/

    ( Nejsem úplně tupá, ale tady na TOPkách mi prostě správné vložení odkazu nefunguje:-//)

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Hezký den, včera jsem zkusila lečo podle tohoto receptu, ale byli jsme zklamaní, nepochutnali jsme si, u nás nemělo úspěch vůbec, příště zase to naše oblíbené.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    U nás též bylo včera lečo;-)a toto nemá chybičku;-):yes:to je úplně něco jiného,než ta hmota,která se u nás dříve dělávala,tu už nikdy;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: moc jsme si pochutnali <3

    Odpovědět

  • danka1965 danka1965

    Dobrý nápad, určitě vyzkouším. Lečo miluju i v té klasické podobě, jako ten "mišmaš" :-). Dělám jen zeleninové, bez uzeniny, zato s cuketou.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivo, paráda. Už taky jinak nebudu dělat. Pokud nevadí, přidávám fotku :-)

    Odpovědět

  • Jemelio Jemelio

    Je to určitě nejlepší způsob. Dělám to tak pořád, protože ty spatlaniny, když se to vajíčko dá přímo do leča, mi připomínají něco jiného, již jedlého. Jen někdy pro rychlost, když dělám na pánvi, odhrnu lečo na bok, dám tam kabík (nebo klobásku) a za chviličku vejce a až to ztuhne, tak zamíchám vše dohromady. Ale když se dělá víc, tak to musí být na jiné pánvi. Jinak super!:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    to jsme rádi, to jsme rádi ;-):-K:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Opet vyborne Ivo, dekuji za recept:yes:.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Včera jsme opět měli lečo podle tohoto receptíku:-pje super a jiné už nedělám;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Já dělám lečo bez vajíčka a je to :o))

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Tak toto je prvni leco ktere se mi zdarilo. Vzdycky jsem ho mela takove blemcave jako polevku. Tentokrat bylo takove jak jsem si predstavovala,jen mi tam chybi nejaka chutova bunka, asi protlak. Kdybych mohla,dala bych klidne 100 bodiku :yes: Pro mne nejlepsi recept co znam.;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: leco s vejcem domácí zeleninové lečo s vejci leco s vejci zeleninove leco s vejci recept domácí lečo s vejcem lečo recepty na domácí lečo s vejci zeleninové lečo s vejcem zeleninové lečo s uzeninou leco s vajickem recepty na domácí lečo s uzeninou lečo bez uzeniny zeleninové lečo s klobásou lečo bez salámu leco uzeniny lečo s klobasou a vejci zeleninové lečo bez uzeniny lečo s klobásou a vejcem recept na lečo s vejci lečo recept

Zapomněl/a jsem heslo