Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 579 kJ / 12 089 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 354,91 g |
| Tuky | 224,54 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 2,99 g |
| Sodík | 4,15 g |
| Sůl | 13,39 g |
| Sacharidy | 2 152,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme dobře prochladnout.
Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Krok 3: Korpusy prokrojíme, spodní jsem prokrojila pouze jednou a vrchní dvakrát. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.
Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až mám korpusy potažené, pak teprve smíchám marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracuji. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už pracuje jen fantazie.
Zveřejněno 9. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Moje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 10 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
janatka před 1 hodinou
Rychlá kompotová buchta
brtna před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 3 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 4 hodinami
Zapečená kolínka
LukeNema10 před 4 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Sima1996 před 5 hodinami
Vánoční utopenci
martianekk před 6 hodinami
Minutková krkovička s houbovou omáčkou
Limek před 6 hodinami
Tématické fráze:
planety z marcipanu
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
mléko sušené,
cukr moučkový,
bílek,
olej,
voda,
mandlové aroma
Komentáře (4)
Proč?
No, ono to už patří k "cukrářskému" folkloru - sichr je sichr
Ááá nééébo možná ze stejného důvodu jako někteří nosí současně pásek a kšandy - sichr je sichr