Mazanec Albert

Moučníky KynutéOstatní Doba přípravy: kynutí 1 1/2 hodiny + 35-40minut pečení 3 názory

Moučníky KynutéOstatní Doba přípravy: kynutí 1 1/2 hodiny + 35-40minut pečení 3 názory

Suroviny 2 bochníky

4 lžíce rumu
150 g rozinek
42 g droždí
400 ml vlažného mléka
200 g krupicového cukru
1 kg hladké mouky
1/2 lžičky citronové kůry
4 vejce
1/2 lžičky soli
40 g másla+vrchovatá lžíce sádla+4 lžíce slunečnicového oleje
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočte v rumu.

  2. Kvásek: Droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit.

  3. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citronovou kůru, 3 vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (sádlo, máslo, olej).

  4. Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto.

  5. Nechte hodinu vykynout, pak vypracujte a rozdělte na dva díly, které pak samostatně tvarujte.

  6. Vložte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi 30 minut kynout.

  7. Poté je pomažte rozšlehaným vajíčkem a ozdobte mandlemi. Pečte při 180°C asi 35-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Mazanec je z magazínu Albert...pekla jsem z 3/4 dávky a měla jsem velký, malý a věnec k tomu, takže pro celou rodinu:-))

Komentáře k receptu Mazanec Albert

Tématické fráze: mazanec albert časopis albert časopis albert recepty doba pečení mazance albert časopis albert časopis recepty albert recepty albert časopis o vaření mazanec doba pečení mazanec recept albert recepty albert jak dlouho se pece mazanec velikonoční mazanec albert albert mazanec albert recepty z casopisu rychlý dobrý mazanec mazanec ze sadla recepty z časopisu albert recepty albert.cz albert recepty mazanec