Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková roláda s nádivkou

Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli a česneku a podlitou vývarem.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 855 kJ /
5 223 kcal
Bílkoviny217,33 g
Tuky433,17 g
Vláknina17,93 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 2,69 g
Sůl5,93 g
Sacharidy108,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát masa upravíme tak, že ho podélně rozřízneme po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedořízneme, aby držel pohromadě. Maso můžeme mírně naklepat. Osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky a namočíme do mléka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme. Krok 3: Jakmile jsou rohlíky měkké, vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme změklé máslo, vejce, slaninu, česnek, majoránku, petrželku a osolíme. Vše důkladně promícháme. Krok 4: Na plát masa rozprostřeme nádivku, ne až ke krajům, a opět po vláknech roládu zavineme. Zpevníme provázkem (můžeme v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypeme kmínem. Krok 5: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nahrubo ad dáme na dno pekáče. Položíme roládu a podlijeme cca 150 ml vody nebo vývaru. Krok 6: Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině poklici sejmeme, roládu můžeme obrátit a za občasného přelévání výpekem pečeme ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby doléváme tekutinu. Krok 7: Po upečení odstraníme provázek, necháme chvilku odpočinout a krájíme na silnější plátky. Krok 8: Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší přelité výpekem.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 17. 12. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0N9y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0N9y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

V Postupu přípravy byl bod č. 3 přeškrtán, teď už není, nevím jak je to možné, teď je to v pořádku. Děkuji.

satelit: Ano, je to přesně tak, jak píše SilviaD. Pokud na daný bod kliknete, přeškrtne se, což znamená, že jste ho provedla a pokračujete dál. Je to spíše pomůcka pro uživatele, pokud to chcete vrátit, stačí opět kliknout na text v postupu, nebo na čtvereček vedle a přeškrtnutí zmizí ;)

Zobrazit starší odpověď

Proč je v popisu rolády vymazán bod č.3?? Já to podle něho tak dělám a vypadá to dobře.

satelit: Nerozumím, co myslíte, že je vymazáno v popisu?

:-)<3<3<3 nádherná :-K

Moc krásně vypadá, určitě moc chutné:-K:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes:

:-K:yes:<3:yes:Nadhera........lahodne jak pro oko, tak pro chutove bunky....:yes:

Krásné:yes: Dělám skoro stejně, jen do nádivky přidám ještě půl lžičky muškátového oříšku :-8

Andrejko, to je senzační a ta parádní mozaika áááách mňam :yes:

Andy, máš to ukážkové!

Andejko, teď si mě určitě koukala do kuchyně, roládu dělám tu samou, mužský jí milujou.

Máš ji krásnou, už jsme ji hodně dlouho neměli, budu to muset napravit;-):-)

Tématické fráze:
bůčková roláda plněná nádivkou, bučková roláda, bučkova roláda s náplní, bučková roláda video recept, bůčková roláda videa, nádivka do vepřové rolády, vepřová roláda s nádivkou, nádivkou plněná roláda z bůčku, napln do buckove rolady, plněná bůčková roláda, bůčková roláda recept, bučkova roláda videorecept, recept buckova rolada, bůčková roláda video, rolada z bucku, bučková nádivka, bůčková plněná roláda, bůčkove rolády, jak udelat buckovou roladu, nádivka do rolády

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, česnek, pepř mletý, kmín celý, sůl, vývar masový, rohlík, pečivo, slanina, vejce, česnek, máslo, majoránka, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu