Bůčková roláda s nádivkou
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli a česneku a podlitou vývarem.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 855 kJ / 5 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,33 g |
Tuky | 433,17 g |
Vláknina | 17,93 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 108,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát masa upravíme tak, že ho podélně rozřízneme po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedořízneme, aby držel pohromadě. Maso můžeme mírně naklepat. Osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky a namočíme do mléka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme.
Krok 3: Jakmile jsou rohlíky měkké, vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme změklé máslo, vejce, slaninu, česnek, majoránku, petrželku a osolíme. Vše důkladně promícháme.
Krok 4: Na plát masa rozprostřeme nádivku, ne až ke krajům, a opět po vláknech roládu zavineme. Zpevníme provázkem (můžeme v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypeme kmínem.
Krok 5: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nahrubo ad dáme na dno pekáče. Položíme roládu a podlijeme cca 150 ml vody nebo vývaru.
Krok 6: Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině poklici sejmeme, roládu můžeme obrátit a za občasného přelévání výpekem pečeme ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby doléváme tekutinu.
Krok 7: Po upečení odstraníme provázek, necháme chvilku odpočinout a krájíme na silnější plátky.
Krok 8: Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší přelité výpekem.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Moje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Nejnovější recepty
Pečené plněné papriky s pečeným květákem s kari (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Batátové bramboráčky
Přidáno před 10 hodinami
Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Ruské bifteky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stripsy z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza jako z pizzerie
Rokallli před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Evice před 5 hodinami
Buchta z listového těsta s broskvemi a pudinkem
Anaja před 9 hodinami
Jednohubky na oslavu
Vlasta159 před 9 hodinami
Červená čočka s kuskusem a zeleninou
Lucie1001 před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Stibka před 10 hodinami
Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Nelinka2013 před 11 hodinami
Rychlý, jednoduchý jablečný moučník
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
bůčková roláda plněná nádivkou,
bučková roláda,
bučkova roláda s náplní,
bučková roláda video recept,
bůčková roláda videa,
nádivka do vepřové rolády,
vepřová roláda s nádivkou,
nádivkou plněná roláda z bůčku,
napln do buckove rolady,
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bučkova roláda videorecept,
recept buckova rolada,
bůčková roláda video,
rolada z bucku,
bučková nádivka,
bůčková plněná roláda,
bůčkove rolády,
jak udelat buckovou roladu,
nádivka do rolády
Suroviny:
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
kmín celý,
sůl,
vývar masový,
rohlík,
pečivo,
slanina,
vejce,
česnek,
máslo,
majoránka,
petrželka zelená,
sůl
Komentáře (14)