Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 230 kJ / 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,97 g |
Tuky | 42,18 g |
Vláknina | 6,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,22 g |
Sacharidy | 29,17 g |
Postup přípravy
Předehřejte si gril v troubě na cca 140°C (vyšší teplota by vám rybu spálila). Rybu přendejte z marinády do malého pekáčku či zapékací nádoby a připravte si kousek alobalu, kterým zakryjete vršek pekáčku. Nyní ale ještě rybu budete potírat glazurou, tak zatím pekáček nezakrývejte na pevno. Krok 2: Zbylou marinádu přelejte do menšího kastrůlku a dejte za častého míchání přiveďte k varu na sporáku. Stáhněte výkon sporáku na menší výkon a míchejte doopravdy dobře, aby se vám glazura, která začíná karamelizovat varem nepřichytila ke dnu kastrolu. Vařte cca 6-7 minut do zhoustnutí. Krok 3: Vytvořenou glazurou štětcem či mašlovačkou potřete zvrchu porce ryby. Pak zakryjte pekáček s rybou alobalem a dejte pod gril na cca 3-4 minuty. Pekáček vyndejte z trouby, odkryjte a rybu znovu potřete glazurou. Opět zakryjte a dejte pod gril. Tento proces opakujte až do doby, dokud maso ryby nebude snadno oddělitelné vidličkou. Potírala jsem maso celkem 3x. Ale to hodně záleží na tloušťce filetu. U vyšších filetů bude možná třeba potřít vícekrát. Dejte na svou intuici, prosím
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Moje poznámka
Losos glazovaný v černém pivě se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxwz
Nejnovější recepty
Zabaglione s jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
martiline před 5 hodinami
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
MarcelaPa před 5 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Irena_Hrr před 6 hodinami
Rychlý čočkový salát
Cejenka před 7 hodinami
Medová kuřecí prsa
Gustavo před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 8 hodinami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Cejenka před 9 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Jana Jurikova před 10 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Lenina 123 před 10 hodinami
Tématické fráze:
glazované ryby,
glazovaný bůček,
co je to glazované ryby,
recept na lososa se zazorem,
co je to glazované ryby ?,
glazovany ryba,
ryby glazovane,
vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem,
černý losos recept,
pecena krkovicka glazovana medem a pivem
Suroviny:
losos,
olej olivový,
pivo černé,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
cukr hnědý,
semínka sezamová,
cibulka jarní
Komentáře (1)