Pečené vepřové koleno
Recept ještě nebyl hodnocenPečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 185 kJ / 44 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,50 g |
– cukry | 5,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Troubu zapneme a termostat nastavíme na 200 °C. Pivo otevřeme a necháme ho stát na kuchyňské lince, aby mělo pokojovou teplotu. Králíka omyjeme a hlavně dobře odblaníme.…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Máte rádi uzené maso? Řeklo by se: "Obyčejně pečené uzené koleno...", ale není to úplně pravda. Úžasně voňavé uzené koleno nejprve povaříme, poté potřeme směsí piva…
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější,…
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější,…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.V pekáčku…
Žebírka jsem marinovala 36 hodin a během té doby 3x otáčela, aby maso bylo stejně naloženo.Pak jsem je přendala na plech, zalila marinádou a osolila. Přikryla alobalem a…
Kuřecí paličky jsou vděčné a oblíbené jídlo. Zvlášť pokud jsou doplněny chutným výpekem z marinády, stanou se zcela jistě výborným a rychlým jídlem. Příprava není…
Milujete špekáčky? Vyzkoušejte je zapéct s pivem. Recept je velmi jednoduchý, rychle hotový a výsledek je opravdu výborný. Oblíbená hospodská pochoutka je nejlepší s…
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.Rajský protlak…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky, vše osolíme, přidáme koření a dobře promícháme.Směs uložíme do zapékací mísy, podlijeme pivem,…
Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou…
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s…
V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je…
Skvělá pomazánka, která má říz. Vyzkoušejte tento recept na opravdu výbornou pomazánku, která udělá radost hlavně pánům. Pochutnáte si na ni jen tak na večeři, ale…
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit.Přidáme maso a zprudka ho opečeme…
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez…
Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Přidáno 29. 11. 2023 12:53