Cuketová "hořčice"

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

2-3 cukety (hmotnost cca 1,5 kg)
3 cibule
1 palička česneku
1 paprika
2 dl oleje
½ lžičky pepře
100 g cukru
4 kopcovité lžíce plnotučné hořčice
1 dl octa
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nakrájame na kocky, pridáme narezané cibule a papriku, cesnak a olej. Dusíme domäkka.

  2. Pridáme cukor, horčicu, ocot, čierne korenie a soľ. Zmes rozmixujeme úplne dohladka.

  3. Dáme so fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme vo vodnom kúpeli 15 minút od bodu varu.

Poznámka

Je tu niekoľko receptov na "horčicu" z cukiet, ale takúto som nenašla.

Cukety používame menšie, také, ktoré ešte nemajú jadierka. Ak sa jadierka už začínajú tvoriť, nevadí to, necháme ich. Rozhodne nepoužívame veľké prerastené cukety. Cukety sa zberajú menšie, neprezreté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Cuketová "hořčice"

Zapomněl/a jsem heslo