

Glazované podkovy z lososa
Suroviny 4 porce
- 4 podkovy z lososa
- 2 lžíce medu
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- drcený černý pepř
Postup přípravy receptu
Šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a med umíchejte dohladka. Porce ryby omyjte, osušte, osolte a posypte drceným pepřem.
Rozložte je do olejem vytřené zapékací mísy nebo na plech vyložený pečícím papírem. Vše stejnoměrně přelijte připravenou směsí.
Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a pečte asi 20 minut. Podávejte s různě upravenými bramborami a salátem z pekingského zelí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Glazované podkovy z lososa
-
moc zajímavé určitě to bude vinikající
-
Je to velmi dobrý recept, děkuji. Jen jsem použila filety místo podkov, máme je raději...a trošku kopru. Dobrůtka.
-
Nakovéhle marinády s pomerančovou šťávou také dělám a jsou výborné. Na lososovi bude také dobrá
-
-
To vypadá zajímavě...vyzkouším, mnam +1b