Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 923 kJ / 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,48 g |
Tuky | 9,35 g |
Vláknina | 11,33 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 15,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je hlavně ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
Krok 2: Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 až 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
Krok 3: Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje (měl by mít asi 170 °C). Dáme jen tolik růžiček, aby plavaly, ne naráz, jinak se na sebe nalepí! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly dozlatova. Smažíme po částech, ale jde to rychle.
Krok 4: Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, případně podobný jednoduchý okurkový dip.
Zveřejněno 10. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Moje poznámka
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 6 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 14 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 3 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 7 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 7 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 8 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 9 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 10 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 12 hodinami
Tématické fráze:
pakora recept,
pakora,
dip ke smaženému květáku,
recept pakora,
coz květáku,
recept na pakoru,
recpt pakora,
co je pakora?,
pakora z kukuřičné mouky,
květáková korma,
dip k smaženému květáku,
pakora recept videorecepty,
recept na indickou pakoru,
pakora těsto
Suroviny:
květák,
mouka hladká,
kmín mletý,
koriandr sušený,
chilli,
kurkuma,
žloutek,
voda,
olej rostlinný,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)