Květákový pilaf

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 30 minut. 4 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

400 g nastrouhaného květáku
1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
1 šalotka
1 lžička mleté kurkumy
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 hrst petržele
sůl
čerstvě namletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.

  2. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

  3. Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový pilaf

  • Eja57 Eja57

    No tak pilaf to ani s velkou mírou fantazie není - spíš je to hezká varianta přílohového třeba bulguru... rozhodně vyzkouším:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo