Cibule v těstíčku pakora/bhaji - Indická kuchyně

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Předkrmy 0 názorů

Suroviny

4 střední cibule
2 hrnky besanové mouky (hrachové)
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžička zázvoru(popř zázvorové pasty)
voda dle potřeby
olej na smažení (4cm)
směs koření indické
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého kajánského pepře
trocha celého semínka koriandru (utlouct v hmoždíři, paličkou na maso nebo rozmačknout dnem talíře)
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte cibule na plátky a dejte je do mísy.

  2. Nastříhejte do ní čerstvý koriandr.

  3. Přisypte směs koření.

  4. Přidejte zázvor.

  5. Přes cedník přesyjte 1 hrnek besanové mouky.

  6. Dobře promíchejte.

  7. Přes cedník přesyjte 2. hrnek besanové mouky.

  8. Dobře promíchejte.

  9. Přidávejte po troškách vody, dokud nemáte hustčí lepkavou směs.

  10. Na pánvi, v hrnci nebo ve woku rozehřejte olej, tak aby dosahoval výšky 4 cm (raději použijte menší hrnec nebo pánvičku).

  11. Do oleje dejte smažit po 1 lžíci cibule s minimem těstíčka .

  12. Smažte z obou stran dozatova.

  13. Hotové pakory/bhaji dejte okapat na kuchyňskou utěrku.

Poznámka

Besanovou mouku u nás mají v Tescu v oddělení indické kuchyně za cca 2 eura nebo zkuste např. www.littleindia.cz

S běžnou moukou jsem to nikdy nezkoušela, takže nevím jak by to chutnalo.

----Pakory nepálily----

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibule v těstíčku pakora/bhaji - Indická kuchyně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty indické kuchyně smažená cibule v těstíčku indická indická smažená cibule indicka cibule bhaji indická kuchyně recepty indicka pakora bhaji recept pakora recept cibulové pakory indické cibulové kroužky koření pakora pakory cibule bhaji indicka pakora recept bhaji recepty indické bháji pakory recept cibulové bhaji cibulove bhaji recept