Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 768 kJ / 4 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,82 g |
Tuky | 392,94 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 752 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 221,40 g |
Postup přípravy
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír.
Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle.
Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x. Krok 3: Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače.
Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení.
Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.
Zveřejněno 16. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Moje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Nejnovější recepty
Těstovinový salát
Přidáno před 34 minutami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 17 hodinami
Omeleta se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Melounový salát
Přidáno 8. 8. 2025 17:01:01
Čabajkové lečo
Přidáno 8. 8. 2025 15:01:02
Kachní prsní plátečky
Přidáno 8. 8. 2025 14:19:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
Betes před 12 hodinami
Domácí lečo
Jirkan72 před 13 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
vanilj před 13 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
Alca B. před 14 hodinami
Vepřové plecko v mrkvi a bazalce
poirotka před 15 hodinami
Jednoduchý rajčatový salát se sýrem a majonézou
Pamp Eliska před 15 hodinami
Pečená švestková povidla
Ferka před 15 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Tesco před 16 hodinami
Jak zavařovat okurky
LusiPa před 16 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
monulik před 17 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit ztužovač šlehačky,
jak nahradit ztuzovac slehacky,
dezert harlekýn,
čím vysypat formu,
cim vymazat dortovou formu,
čím vysypat dortovou formu,
čím vysypat formu na dort,
pařížská šlehačka kunín diskuze,
dezert z pařížské šlehačky,
dezert harlekýn recept,
cim nahradit ztuzovace slehacky,
cim nahradit ztuzovac do slehacky,
čim vymazat formu,
recept harlekýn vysoký korpus,
harlekýn recept,
lehký harlekyn dort,
čím vymazat formu na koláč,
čím vysypat dortovou formu ?,
pařížská šlehačka kunín recept,
čím vymazat formu na dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
olej,
šlehačka pařížská,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky
Komentáře (5)