Harlekýn

Suroviny

Na těsto:
10 dkg moučkového cukru
4 žloutky
10 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
4 bílky (na sníh)
krém:
7 dkg hery
2 dkg hladké mouky
250 ml mléka
20 dkg hery
12 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
čokoláda na vaření
(V krému můžete samozřejmě heru nahradit máslem.)

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto uděláme korpus, který v dortové formě upečeme.

  2. Ze 7 dkg hery a 2 dkg hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalejeme 250 ml mléka (studeného) a 2 minuty povaříme. Až to vychladne, tak do této směsi přidáme 20 dkg hery, 15 dkg moučk. cukru a 2 lžíce kakaa. Utřeme do hladkého krému.

  3. Natřeme krém na vychladlý korpus v dortové formě, potom po odležení (alespoň hoďku v lednici) vyndáme opatrně z "kroužku" dortové formy a potřeme ho celý čokoládou na vaření.

  4. Do té čokolády na vaření přidávám trochu mléka, tolik se při krájení neláme.

Poznámka od kuchařky

Fotku dám dodatečně :-))

Komentáře k receptu Harlekýn

Tématické fráze: nejlepší recept na dort harlekýn harlekýn recept korpus na harlekýn harlekýn harlekýn jako z cukrárny těsto na harlekýn dortove formy harlekýn korpus korpus harlekýn recept harlekyn krem na harlekyn korpus na harlekýna recept na harlekyn dortové krémy nejlepši harlekyn krém harlekýn korpus harlekyn recept krem z hery recept na korpus harlekýn recept na harlekýna