Ovar z krůtího masa

Dajda Kuchařka: Dajda

Doba přípravy: 90 minut Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

2 menší spodní stehýnka z krůty ("paličky")
3 bobkové listy
10 kuliček pepře
2-3 nová koření
menší cibule
1-3 stroužky česneku (podle velikosti)
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící vody vložíme omytá stehýnka - vody dáme tolik, aby byla potopená. Přidáme rozkrojenou cibuli i se spodní slupkou, stroužky česneku a koření. Pomalým varem uvaříme do měkka, až se maso začne oddělovat od kostí. A to je vše.

  2. Podáváme s hořčicí, křenem a nějakým dobrým chlebem - u nás domácím žitným, kváskovým .

Poznámka

Je to spíše inspirace než recept, protože tohle umí každý. Jen ho možná nenapadne, že z krůtího stehýnka lze udělat ovar, který chutná skoro jako ovarové koleno - jen ta kůže tam není a je mnohem méně tučný. Mně inspiroval jakýsi televizní pořad s Jiřinou Bohdalovou, který jsem sledovala koutkem oka, takže nevím, o který šlo konkrétně. Řezník tam herečce doporučoval, co uvařit z krůtího masa, a zmínil také ovar, což mě tak zaujalo, že jsem to za pár dnů zkusila taky. Určitě ne naposled.

Z vývaru jsem uvařila tuto moc dobrou polévku: https://www.toprecepty.cz/recept/33411-pikantni-ce...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ovar z krůtího masa

  • Eja57 Eja57

    Pokud vložíte i krůtí "pařátky", takové ty konce křídel, kde je už jen kůže a kost, tak z uvařené a na proužky nakrájené kůže získáte falešné dršťky ( držky???:-D)....různých dršťkovek bez drštěk je hodně, ale tahle je podle mne bezkonkurenční. Ani můj zmlsaný manžel to občas nepoznal....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    srettka: Protože nefotím, tak jsem vždycky moc ráda, když se toho někdo ujme za mě. Díky za foto, které jasně dokládá, že ten ovárek byl tentokrát z jiného "kolena" než z prasátka. :-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak vyzkoušeno, snědeno a bylo to výborný. Fakt masíčko dobroučký a polívčička bude jak víno<3:yes::yes::yes:
    P.s. Dovolila jsem si vložit foto důkaz :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    To by mě nenapadlo, ale v nejbližší době vyzkouším. Líbí se mi ta odlehčenost od vepřové verze.:yes: A ještě bude fajna polévečka:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    casino: "Vejmrdu" dělávala moje babička, moc mi chutnala, párkrát jsem se ji pokusila připravit taky. Taky by se hodila jablka s křenem, která dělávala moje maminka: Jablka, křen, ocet cukr - to se dalo připravit i do zásoby.

    Polévka byla dobrá a silná i tak. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    U nás je to v opačném gardu a ani jsem netušil, že vařívávávám ovar...:-)
    No, možná je tomu tak i proto, že maso vkládám do studené vody (s koreninami) a vedle par excellence polévky je pak "ovar" vedlejší, leč všemi žádaný produkt :yes::-D
    ...a podávávávám s https://www.toprecepty.cz/recept/51142-vejmrda-po-...

    Odpovědět

Tématické fráze: kruti ovar ovar z krůtích stehen maso na ovar co uvařit z krůtího masa ovar z krůty jaké maso na ovar ovar krůtí stehno jako ovar jak uvařit ovar krůtí stehna jako ovar jak pripravit kruti palicky jak udělat vývar z krůtího masa recept na ovar krůtí ovarové koleno krůtí koleno recepty ovar z kuřecího masa co uvařit z krůty co udelat z krutiho masa jaak udělat krůtí stehhna jak udělat ovar

Zapomněl/a jsem heslo