Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 835 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,71 g |
Tuky | 79,83 g |
Vláknina | 15,23 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 196,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny.
Krok 2: V mezičase si připravíme náplň.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Moje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Nejnovější recepty
Meruňkový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
soumar99 před 3 minutami
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Tereziena před 1 hodinou
Hovězí po myslivecku v PH
monyss před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 3 hodinami
Klobásy se zelím
pavelcicha před 4 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 5 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 5 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 7 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 7 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 11 hodinami
Tématické fráze:
královná moučníku,rercept
Suroviny:
mouka,
tuk hera,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
kůra citronová,
šťáva citronová,
jablko,
mrkev,
ořechy vlašské,
med,
kůra citronová
Komentáře (10)
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/