Uherská krkovice

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 min 14 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 min 14 názorů

Suroviny 4-5 porcí

800 g vepřové krkovice popřípadě plece
2 dl šlehačky
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
3 rajčata
bobkový list
nové koření
celý pepř
tymián
sladká paprika
sůl
citron - šťáva
cukr
bujón nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.

  2. Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat, přidáme koření, nakonec maso.

  3. Orestujeme jej z obou stran, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Během pečení aspoň jednou obrátíme. Pečeme cca 40 minut.

  4. Pak odklopíme, popřípadě dolijeme vývar a pečeme ještě chvíli na barvu.

  5. Maso odložíme bokem, výpek necháme trochu zchladit a pak jej rozmixujeme, nebo propasírujeme přes síto a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Provaříme, můžeme dochutit citrónem a cukrem.
    Vhodná příloha je houskový nebo bramborový knedlík, nevadily by ani brambory.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Recepty od Dony

Já jsem pochopitelně dělala z jednoho kusu krkovice a suroviny si zredukovala podle toho.

Komentáře k receptu Uherská krkovice

Tématické fráze: krkovice krkovice recepty uherská pečeně uherská vepřová pečeně recepty z krkovice uherská krkovička top recepty z krkovice krkovice recept recept na krkovici krkonošská krkovice uherská vepřová krkovička krkovička recepty krkovice na másle recepty na krkovici uherská pečeně recept top recepty krkovice top recept na krkovici vyvar z krkovice uherská vepřová vepřová pečeně uherska