Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 10. 2013 09:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 397 kJ / 2 246 kcal
Bílkoviny66,75 g
Tuky21,20 g
Vláknina26,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy433,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Pečivo s prefermentem u nás doma frčí

voní totiž úplně jinak, než to,

na které těsto zadělávám klasicky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

lupka

30. 1. 2016 13:06

Dalamánky jsou vynikající. Dnes jsem upekla a už je jíme. S těstem se úžasně pracovalo. Zkusila jsem dát míň droždí do těsta (7g) a taky v pohodě, příště vyzkouším ještě míň a nechám dýl kynout. Díky moc za recept.

spagetka spagetka

13. 1. 2014 12:15

Tohle mi uniklo :-O:-O:-O, a to se tu po mě žádá čerstvé pečivo. No dám taky špaldovku, uberu vodu, jak píšeš v komentících. Teď mi došly vlastnosti špaldy. Proto jsem to občas měla moc řídké, no zkontroluju stav zásob a když to b ude k focení, foto přidám. O chuti nepochybuju, i když tvar nebude povedený ;-);-):-p:-p:yes:

cathleen cathleen

13. 1. 2014 12:03

dexulka: :-8 děkuju. Každá fotka je u mě vítaná :-K

dexulka

9. 1. 2014 20:35

Jsou opravdu úžasné,takže často opakuji :yes: Tentokrát jsem si dala záležet i na vzhledu i na foto :-8 Bod jsem už dala,tak posílám ještě foto,pokud to nevadí :-K

senky senky

9. 11. 2013 13:03

Ivi, kdybych mohla, dám další bod:yes::yes: protože jsou skvostné. Jak ke guláši:-8 tak vlažné jen tak s máslem;-) Takto jen velké díky za další recept do sbírky:-K:-K a, s dovolením, foto;-)

cathleen cathleen

4. 11. 2013 07:18

dexulka: pečivo s prefermentem je opravdu jiné - jinak voní i chutná a déle vydrží vláčné ;-)

senky senky

3. 11. 2013 06:52

Právě mi kynou podmáslové raženky:-)):-)) ale tyto dalamoše budou hned další v pořadí :yes::yes: a už vím i k čemu. Příští sobotu khttp://www.toprecepty.cz/recept/36851-pivovarsky-g... a jídelníček na příští víkend hotov:-D:-D:-D Holky díky:-K:-K

dexulka

2. 11. 2013 20:44

Vzhledově nic moc,ale ta chuť ... více receptů s prefermentem prosím :-p :-K Přidávám bod i foto :yes:

dexulka

26. 10. 2013 20:04

Ok,děkuji za vysvětlení - já myslela,že je to právě naopak :-)
No,to je jednoduché - nemám pšeničnou chlebovou :-) a taky jsem to chtěla udělat trošku zdravější ;-) zkusím tu špaldovku tedy aspoň.Ještě jednou děkuji za rychlou odpověď :-K

cathleen

26. 10. 2013 19:52

dexulka: neomlouvej se, zadne rypani neni, jen dotaz.
Mouka, psana jako prvni (v nazvu) je v pecivu ve vetsinovem mnozstvi. Proto psenicno-zitne, ne naopak.
Psenicnou bych zitnou nenahrazovala, testo se pak chova vyrazne jinak a byl by treba i jiny postup. Pokud das misto psen.chlebove spaldovou, ta pije min vody, je to treba zohlednit. Dej treba zpocatku o 3 PL mene a bude-li treba, po trose ji do testa pridej. Vsak uvidis ;)
Proc tam vlastne nechces dat tu ps.chlebovku?

dexulka

26. 10. 2013 19:30

Na preferment mám zaděláno,ale měla bych dotaz:Nešla by nahradit ta pšeničná chlebová mouka žitnou chlebovou? nebo aspoň špaldou? Co bych pak musela změnit? Jelikož to jsou pšenično-žitné dalamánky,neměl by tam být většinový podíl mouky žitné tedy? Nebo je to opačně? :-)Nechci rýpat,jen se ptám ;-)

rebeka rebeka

25. 10. 2013 09:52

cathleen: úplně jiné, daleko lepší;-):yes::yes::-K

cathleen cathleen

25. 10. 2013 09:07

rebeka: máš je :yes::yes::yes: A jsem moc ráda, že chutnaly. Že jsou chuťově jiné, než zadělávané klasicky, jen s droždím, viď?;-)

Nikina Nikina

24. 10. 2013 23:14

Cathleen Ty jsi velká šikula :yes::-K Ukládám a někdy vyzkouším ;-)

rebeka rebeka

24. 10. 2013 10:34

cathleen: hlásím: hotovo:-!:-!:-D
malinko se mi lepilo těsto na ruce, ale poradila jsem si omoučením rukou;-), jinak naprosto luxusní... kůrčička křupavá a uvnitř mechově nadýchané, prostě mňamósní:-p:yes::yes:
posílám foto, jak vidno, v mém podání poněkud rustikálného vzevření:-8:-D:-D, ale na chuti ani mé patvary nic neubraly... asi jsem to měla víc splácnout, že:-?
jinak moc děkuju za recept, toto je silný konkurent pro trojhránky:-8:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: dalamánky 12 hodin kynout dalamanky s prefermentem dalamánky ze špaldové mouky recept na dalamánky žitné dalamánky psenicno zitne dalamanky pečivo s prefermentem chlebovka žitná recept recept na šplaldové na dalamánky celozrnné pečivo sprefermentem chlebova mouka pšenično žitna jak ude zitny kvasek pšenično žitný dalamánek pečivo z žitné mouky dalamánky pšenično žitný dalamánky dalamánky recept spaldove dalamanky celozrnné pečivo s prefermentem vláčné špaldové dalamánky dalamanky

Suroviny: voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr, kmín celý, olej, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzVz