Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,59 g |
Tuky | 82,81 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 129,97 g |
Postup přípravy
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Moje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 4 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 4 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
petrzelkove knedlicky,
top recepty petrželková omáčka,
petrzelkovy omacka,
nocky v petrzelkove omáčka,
recept petrželková omáčka,
petrželkova omáčka s knedlíčková polévka,
staročeské nocky
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sůl,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
česnek,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (10)