

Filé s česnekovo-petrželkovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- 4 porce rybího filé
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml bílého vína
- 6-8 stroužků česneku
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- máslo
- hladká mouka
- citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy receptu
Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle.
Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou moukou (asi 2 lžíce) a zalijeme vínem.
Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé, které dusíme v omáčce přibližně 10 minut při nízké teplotě. Masem často pohybujeme, aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem.
Na závěr vmícháme sekanou petrželku a omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, případně solí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Filé s česnekovo-petrželkovou omáčkou
-
výborné, blahopřeji
-
Elizo, juknul na mě z náhodných - moc pěkné
co je to za přílohu??? vidím pórek - a brambory? -
Ryb není nikdy dost a tohle si dám líbit. Mám uloženo a boďka je tam!
-
zajímavý receptík! Já můžu rybu na všechny způsoby, tak tohle bude určitě mňamka
hned příště vyzkoušíme! posílám bodík
-
To vypadá lákavě a zdravě.
+
-
Při čtení receptu jsem si živě představovala a....neměla jsem to dělat, ještě jsme neobědvali
Dávám do oblíbených + bodík