Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 018 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,06 g |
Tuky | 58,76 g |
Vláknina | 31,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 392,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.
Krok 2: Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.
Krok 3: Zatím si připravíme náplň:
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Zveřejněno 30. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Moje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
rozmarínová focaccia,
recepty z červené cibule,
rozmarýnová focacia recepty
Suroviny:
voda,
olej olivový,
mouka hladká,
rozmarýn,
sůl,
droždí čerstvé,
cibule červená,
česnek,
lilek,
olej olivový,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.