Focaccia s cibulí
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 465 kJ / 3 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 101,30 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,20 g |
Sacharidy | 481,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem).
Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Moje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Nejnovější recepty
Velikonoční malé dortíčky
Přidáno před 10 hodinami
Muffiny z černého piva
Přidáno před 10 hodinami
Malé mazance, třeba pro koledníky
Přidáno před 11 hodinami
Makovo-jogurtové dortíčky
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé koblížky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Salon vín 2025: Rekordní počet vín soupeřil o zlatou medaili
Klasická socialistická smaženka jako ze starých bufetů: Chleby obložené vaječnými řízky si můžete připravit podle ČSN
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Kattyy před 8 hodinami
Jablečné sušenky nejen na výlet
Merylas před 9 hodinami
Rychlý špekáčkový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Mléčná ovesná kaše
Merylas před 9 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Sahula před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
lunav1 před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
lunav1 před 11 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
ricci před 12 hodinami
Těstovinový salát s uzeným masem a vejci
Sahula před 13 hodinami
Borůvkový koláč
irynakobzar803 před 13 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (2)