Focaccia s cibulí
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 465 kJ / 3 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 101,30 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,20 g |
Sacharidy | 481,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem).
Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Moje poznámka
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 19 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 19 hodinami
Plněné burgery
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 4 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 4 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 6 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 6 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 6 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 7 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 10 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 10 hodinami
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (3)
S cibulí je perfektní
Focaccia z lednice
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8