Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

320 g vody
50 g olivového oleje
500 g hladké mouky
1-1,5 lžičky mletého rozmarýnu
2 rovné lžičky soli
8 g čerstvého droždí
Náplň:
3 střední červené cibule
2 stroužky česneku
lilek
olivový olej
čerstvý nebo sušený rozmarýn
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.

  2. Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.

  3. Zatím si připravíme náplň:
    Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
    Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout.

  4. Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rozmarínová focaccia recepty z červené cibule rozmarýnová focacia recepty