Rozmarýnová krkovička

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min+ doba uležení masa PT0H20M 4 porce Vepřové maso 19 názorů

522

Suroviny

4 plátky vepřová krkovice
sůl
pepř
hořčice plnotučná
olej
rozmarýn čerstvý nebo sušený
hladká mouka
3 ks žampiony krémové
červená cibule
žlutá cibule
zelená cibulka nať
worcester
voda horká nebo vývar
1 dcl smetana
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, potřeme troškou hořčice, zakapeme olejem, posypeme rozmarýnem, dáme do misky a necháme v chladu uležet.

  2. Do pánve si dáme trošku oleje, rozpálíme a vložíme plátky odleželého masa. Vrchní stranu plátků posypeme moukou a když jsou opečené tak je otočíme pomoučněnou stranou dolů. Opečené maso vyjmeme stranou a uložíme do tepla.

  3. Do pánve vložíme na silnější plátky nakrájené žampiony, přidáme na osminky nakrájené cibule, lehce orestujeme, vložíme opečené maso moučnou stranou dolů, mírně podlijeme horkou vodou, smetanou a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí, worcestrem, přípádně špetkou hořčice, vložíme pokrájenou zelenou cibulku a sejmeme z tepla. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.

Poznámka

Kdo nemusí vepřové maso,jde udělat i z kuřecího,ale v tom případě nám nejvíc chutná ze stehenních řízků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 295 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnová krkovička

  • Ivana79 Ivana79

    Pridávam 18.bod :yes: Tento recept si ho naozaj zaslúži ;-):-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Sendy(neregi):-). Když dáš maso na horkou pánev, tak ho zezhora jemně posypeš moukou, pak otočíš, opečeš i z té pomoučněné strany (pozor aby se ti mouka nespálila) a maso odložíš stranou do tepla (mezi dva talíře,...). Maso už je propečené, mouka už také není syrová, takže pak stačí jen plátky vložit zpět a nechat pár minut projít mírným varem;-).

    Odpovědět

  • sendy sendy(neregistrovaný)

    chtěla bych se jen zeptat:-8 jestli to maso poprášit moukou jen z jedne strany a usmažit???

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju a Jajusenko:-) máš pravdu-čerstvé bylinky jsou nej:yes:.

    Odpovědět

  • jajusenka jajusenka

    Tak to vypadá HODNĚ luxusně! Určitě brzy vyzkouším. Zrovna dneska jsme si koupili rozmarýn v květináči.. čersvé bylinky, to je moje ! :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda Mirčo, to je veliká krása... Jsem teprve dvě hodiny po obědě, ale při pohledu na tohle papání jsem normálně dostala hlad...:-p:-8

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Mirčo, tak jsem si pěkně zaslintala nad tou tvojí dobrotou a můžu z toho akorát tak jít do hajan a těšit se na snídani...:-) Boďka letí a jen tak dál!:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jendo:-)vím o čem je řeč.Zrovna nedávno jsem tomu mému velekeři dělala prostřih a protože je opravdu velký lezla jsem v něm jako v bludišti:-D a je fakt že ty vonné silice ze mě byly cítit ještě po 2dnech a to jsem prosím čistotná a každý den dělám důkladnou hygienu;-):-D.No mě to až tak nevadilo,ale můj manžel se na mě tvářil asi jako ten zelený smajlík z komentáře:-D:-D.Proto jsem do surovin nepsala množství,protože každému vyhovuje jiná síla chuti bylinek;a taky jinak chutná s čerstvým a jinak se sušeným;-)Ale dopíšu upozornění;-) a děkuji za bodík:-8

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děvčata:-)děkuji všem za milé komentáře a za bodíky:-).Jak asi víte z pokecu-rozmarýnu mám velkou jako "slon";-) a tak z ní ráda i z povonnosti sestřihu vařím.Bohužel to nemůže být až tak často,ale občas to rodina(manžel:-()skousne a nehudruje:-D.Jsem moc ráda že se receptík líbí a těším se až přibudou vaše fotečky;-)
    Jinak Papričko:-)zkus houby nahradit cuketou na plátky-třeba jemně potřenou česnekem-a pracuj s ní jako s houbami.Uvidíš že je to taky moc mňam;-),tedy pokud cuketu jíš:-D:-D.
    A Iljušo:-)nebýt přihlášená pod svým jménem !přísahala bych! že to psal můj manžel!To je přesně jeho reakce když máme k obědu cokoliv z drůbeže.Jen on obměnil poslední slovo za-kdákat:-D:-D.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Mirčo, kdysi, nebylo to za devaterými...., jsem byl pozván k přátelům na kuře na rozmarýnu:-). Jenže ono bylo v tom rozmarýnu celé obalené:-((, s notnou dávkou sebezapření jsem kuře pozřel, ale dodnes to mám zakódované. Tím jsem chtěl naznačit, že rozmarýn je velmi aromatická bylina a v tomto případě méně znamená více;-):yes:. Rozmarýn mám za oknem v květináči, když ho zalévám, jemně pohladím, přivoním a to je ta správná vůně:-).
    Rozmarýnová krkovička si bodík zaslouží a posílám osmý v pořadí. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Mirčo, nádherné fotky a recept pěkný. Posílám bod.Já jak je někde rozmarýn, tak vím, že to bude fajn.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Obhlížím....vypadá to moc dobře:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ilonko, to se ti ale hodně povedlo:-D:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    báječně to vypadá a určo i chutná + ;-), zůstala bych u té krkovičky, kuřecího mám nějak už moc - jen čekám, kdy mi vyraší na zádech brka a začnu kvokat :-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá to krásně :yes::yes: - až na ty houby, ale to je můj problém:-(. + ;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo