Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek - suroviny a ingredience

Lilek

Nutriční hodnoty

Energie110 kJ / 26 kcal
Bílkoviny1,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,05 g
– nenasycené0,14 g
–– mononenasycené0,08 g
–– polynenasycené0,06 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g
– cukry3,50 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Ajvar

Ajvar

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně…

Dobrý domácí ochucený kečup

Dobrý domácí ochucený kečup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.Pak vše propasírujeme a ještě…

Řecká musaka

Řecká musaka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…

chute-sveta.cz

120 min

Ljutenice a ajvar

Ljutenice a ajvar

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ljutenice: Rajčata nařízněte zlehka do kříže a spařte vroucí vodou. Slijte a nechte zchladnout tak, abyste je mohli zbavit slupky. Lilek rozkrojte podélně na poloviny…

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánka z pečeného lilku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lilek propícháme a dáme péct do trouby na přibližně 3/4 hod. Poté vychladlý rozkrojíme a lžící vydlabeme do misky měkkou upečenou dužinu. Vidličkou rozmačkáme a smísíme…

Smažený lilek

Smažený lilek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky / cca 1,5 cm silné /, osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky…

Ratatouille Videorecept

Ratatouille

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…

maris

50 min

Rychlý lilek s česnekem

Rychlý lilek s česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých…

Lilek zapečený s vejcem

Lilek zapečený s vejcem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Šunku, sýr, cibulku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Na oleji společně restujeme dužinu, cibulku a šunku do měkka.Přidáme…

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…

Pikantní pomazánka z lilku

Pikantní pomazánka z lilku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek omyjeme, podélně rozpůlíme a dáme ho do rozehřáté trouby na cca 20 minut. Měkkou dužninu vydlabeme lžičkou do misky, osolíme, přidáme Sambal Oelek - podle chuti, …

Zapečený lilek s Hermelínem

Zapečený lilek s Hermelínem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lilek nakrájíme asi na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním Hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté…

1 2 3 4 7 12 18 23

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům