Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený lilek, cuketa, paprika, cibule

Pečená zelenina k rychlé letní večeři, připravená na plechu nebo v pekáčku. Můžete ji také střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly, pokud chcete posedět venku a ogrilovat si něco dobrého. Výborná s dipem, pečivem i masem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba vypocení lilku

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba vypocení lilku)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 877 kJ /
688 kcal
Bílkoviny22,10 g
Tuky5,84 g
Vláknina44,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy121,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriku a cibuli očistíme a pokrájíme na čtvrtky. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Lilek osolíme a dáme vypotit. Pak mírně vymačkáme. Krok 2: Vše dáme na plech. Osolíme, posypeme kořením a promícháme s olivovým olejem. Neoloupané stroužky česneku rozptýlíme po zelenině. Krok 3: Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme na cca 200 °C asi 40 minut. V polovině pečení alobal odstraníme. Krok 4: Podáváme teplé. Česnek ze stroužků vymačkáváme na pečivo nebo na maso.

TIP: Pečený česnek: delikatesa k bagetám i do pomazánek

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autora magdalenka

Upečená zelenina u nás chutí ku grilovanému, pečenému mäsu, alebo ako samostatné jedlo s chrumkavou žemličkou (houskou) vyrobenej pomocou domáce pekárne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený lilek, cuketa, paprika, cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0zK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený lilek, cuketa, paprika, cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0zK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Žiži:samozrejme, upiecť si môžeš úplne všetko, aj bez tohto receptu.

A ten recept jde udělat i bez pečeného lilku a je to ještě lepší:-!:yes:

Trochu jsem to s tím kořením přehnala. Bylo to moc pikantní.:-D:-D

Podobnou zeleninu jsem pekla minulý víkend. Ještě jsem přidala růžičky květáku a do oleje a koření jsem dala trochu dijonské hořčice a citronové šťávy :-p

Tématické fráze:
lilek a cuketa recepty, lilek recepty, recepty z lilku a cukety, pečený lilek, cuketa a lilek recepty, pečená cuketa, lilek cuketa, lilek a cuketa, recepty z cukety a lilku, grilovany lilek a cuketa, recept lilek a cuketa, recepty lilek, grilovaná cuketa v troubě, recept na lilek a cuketu, lilek cuketa recept, lilek, cuketa lilek recept, recepty lilek cuketa, recepty lilek a cuketa, cuketa recepty

Suroviny:
lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, cibule, olej olivový, sůl, koření na grilovanou zeleninu, česnek

Přidat fotografie receptu