Foukané lískooříškové rohlíčky

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1,5 hodiny 45 porcí Cukroví , Pečené 3 názory

Suroviny

Suroviny na rohlíčky:
125 g cukr moučka
125 g ořechů
60 g másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem prosela cukr, přisypala jsem ořechy a směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala máslo a vypracovala jsem hladké těsto, které jsem dala do lednice uležet do druhého dne. Pokud chcete rohlíčky dělat ještě ten den, minimálně 2 hodiny těsto v lednici nechte.

  2. Druhý den jsem z těsta odkrojila díly, ze kterých jsem vyválela 2 cm tlusté válečky. Těsto jsem po vytažení z lednice nenechala povolit a pustila jsem se hned do práce. Po změknutí se mi s těstem hůř pracuje, trochu se drolí.

  3. Každý váleček jsem ještě nakrájela na další 2 cm dílky.

  4. Dílky jsem vyválela a vložila do formy na rohlíčky. Nijak jsem je nestlačovala a těsto jsem do formy jen položila. Pokud máte jiné formičky, třeba kovové použijte je. Formičky se nevymazávají. Rohlíčky by měly jít po upečení krásně vyklopit.

  5. Jakmile jsem měla vše hotové, vložila jsem rohlíčky do předehřáté trouby na 150°C, kde jsem je pekla 20 minut. Během pečení neotvírejte troubu!!!

  6. Rohlíčky jsem nechala mírně vychladnout a potom jsem je máčela v čokoládové polevě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 238 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Foukané lískooříškové rohlíčky

Tématické fráze: foukane vanilkové rohlíčky čokoládové foukaného rohlíčky recept foukaného rohlicky liskooříškové cukroví recept čokoládové foukané rohlíčky recept lískooříškové cukroví foukane.liskoriskove.rohlicky

Zapomněl/a jsem heslo