Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1 hodina Podle velikosti Cukroví , Pečené 5 názorů

Suroviny

170 g lískových oříšků
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla
50 g namletých lískových oříšků
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. S cukrovím je potřeba začít den předem a to tak, že lískové oříšky namočím přes noc do vody.

  2. Druhý den sliji vodu a ořechy důkladně osuším a zatím dám stranou.

  3. Pustím se do přípravy těsta. Do mísy dám mouku, cukr, namleté oříšky a suchou směs promíchám. Dále přidám máslo a vypracuji těsto. Do těsta ještě zapracuji osušené ořechy.

  4. Těsto rozdělím na díly a z každého dílu utvořím váleček o průměru 3 cm a zabalím ho do potravinové fólie. Válečky uložím do lednice, aby těsto ztuhlo. Stačí 2 hodiny, ale je lepší nechat ho tam do druhého dne.

  5. Další den jsem z válečků odkrajovala asi 5 mm silná kolečka, která jsem vyskládala na plech vyložený pečícím papírem a dala jsem je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pekla jsem je 15 minut. Po 10 minutách cukroví hlídejte, začne zlátnout. Pak už záleží na troubě, jak dlouho se bude péct.

  6. Po upečení můžete cukroví obalit v moučkovém cukru. My to neděláme. Líbí se nám, když je vidět oříšek. A pokud byste do těsta přidali lžíci kakaa, oříšky ve struktuře tmavých knoflíků lépe vyniknou.

  7. Cukroví uložte do krabice a nechte uležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

  • srettka srettka

    Tohle cukroví jsem zkoušela loni, v bezlepkové podobě, ale nějak moje drahoušku nedostalo. Tím bych nechtěla tento recept degradovat, mě to chutnalo a vypadalo to i efektně. Co naplat, 100 lidí.. 100 chutí:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: Oni jsou vědec a experimentátor - tak až nebudete vědět co s časem ( o čemž pochybuji že by nastalo), tak předložte mančaftu 1. podle tohoto originál recepisu 2. linecké předpokládám klasika 3 :2 :1 a dále dle receptu.
    Výsledek by mne zajímal - já jsem totiž přesvědčena o tom, že to nebude stejné. Pokud 1/6 mouky nahradím oříšky a neuberu máslo, tak to prostě stejné být nemůže....A na tento recept je to určitě výhoda...trochu víc tuku...
    :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57: "... na Masarykovy "suchárky" chystám několik let,"
    :-K
    Dyť je to brnkačka...
    Vemete kus lineckého (třeba i kakaového) těsta, zapravte do něj změkčené lískáče (ani není potřeba přidávat strouhané oříšky) a pak už podle rcp :-)

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Eja57: Ja kupuji orisky uz slupky zbavene, dam je do vody a vic nic. Vy je muzete oprazit a pak dat do vody, aby zmekly. Nekdo je nechava pres noc v rumu. Taky muzete do testa pridat lzici kakaa. To pak vypada pekne v kontrastu s tim oriskem. A ano, ted je nejvyssi cas s nimi zacit, aby melo cukrovi cas odlezet :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Já už se na Masarykovy "suchárky" chystám několik let, ale nějak jsem nenašla odvahu, ale vypadají krásně:yes:
    Dotaz na lískové oříšky - já je vždycky nechám rozvonět v troubě a pak jen mezi dlaněmi je zbavím části slupek, mají pak mleté výraznější chuť. Jak tady? Udělat to stejně a pak je naložit do vody?
    A ještě - tipuji, že potřebují opravdu odležet - první adventní neděle je ten správný čas na pečení???
    :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: masarykovy suchárky videoracept masarykovo cukroví originál masarykovo cukroví kakaové suchárky jak dlouho pect masarykovo cukrovi bezlepkové masarykovo cukroví masarykovo cukroví recept masarykovy knotliky cukroví z lískooříškové mouky masarykovo cukroví masarakovy knoflíky sucharek kakao masarykovyknofliky masaykovy knofíky masyrykovy knoflíky masarikovy knoflíky recept masarykovo cukroví bezlepkové masarykovo cukroví originál masrykovy knoflíky masarykovy knoflíky-cukroví

Zapomněl/a jsem heslo