Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1 hodina Podle velikosti Cukroví , Pečené 5 názorů

Suroviny

170 g lískových oříšků
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla
50 g namletých lískových oříšků
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. S cukrovím je potřeba začít den předem a to tak, že lískové oříšky namočím přes noc do vody.

  2. Druhý den sliji vodu a ořechy důkladně osuším a zatím dám stranou.

  3. Pustím se do přípravy těsta. Do mísy dám mouku, cukr, namleté oříšky a suchou směs promíchám. Dále přidám máslo a vypracuji těsto. Do těsta ještě zapracuji osušené ořechy.

  4. Těsto rozdělím na díly a z každého dílu utvořím váleček o průměru 3 cm a zabalím ho do potravinové fólie. Válečky uložím do lednice, aby těsto ztuhlo. Stačí 2 hodiny, ale je lepší nechat ho tam do druhého dne.

  5. Další den jsem z válečků odkrajovala asi 5 mm silná kolečka, která jsem vyskládala na plech vyložený pečícím papírem a dala jsem je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pekla jsem je 15 minut. Po 10 minutách cukroví hlídejte, začne zlátnout. Pak už záleží na troubě, jak dlouho se bude péct.

  6. Po upečení můžete cukroví obalit v moučkovém cukru. My to neděláme. Líbí se nám, když je vidět oříšek. A pokud byste do těsta přidali lžíci kakaa, oříšky ve struktuře tmavých knoflíků lépe vyniknou.

  7. Cukroví uložte do krabice a nechte uležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

  • srettka srettka

    Tohle cukroví jsem zkoušela loni, v bezlepkové podobě, ale nějak moje drahoušku nedostalo. Tím bych nechtěla tento recept degradovat, mě to chutnalo a vypadalo to i efektně. Co naplat, 100 lidí.. 100 chutí:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: Oni jsou vědec a experimentátor - tak až nebudete vědět co s časem ( o čemž pochybuji že by nastalo), tak předložte mančaftu 1. podle tohoto originál recepisu 2. linecké předpokládám klasika 3 :2 :1 a dále dle receptu.
    Výsledek by mne zajímal - já jsem totiž přesvědčena o tom, že to nebude stejné. Pokud 1/6 mouky nahradím oříšky a neuberu máslo, tak to prostě stejné být nemůže....A na tento recept je to určitě výhoda...trochu víc tuku...
    :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57: "... na Masarykovy "suchárky" chystám několik let,"
    :-K
    Dyť je to brnkačka...
    Vemete kus lineckého (třeba i kakaového) těsta, zapravte do něj změkčené lískáče (ani není potřeba přidávat strouhané oříšky) a pak už podle rcp :-)

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Eja57: Ja kupuji orisky uz slupky zbavene, dam je do vody a vic nic. Vy je muzete oprazit a pak dat do vody, aby zmekly. Nekdo je nechava pres noc v rumu. Taky muzete do testa pridat lzici kakaa. To pak vypada pekne v kontrastu s tim oriskem. A ano, ted je nejvyssi cas s nimi zacit, aby melo cukrovi cas odlezet :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Já už se na Masarykovy "suchárky" chystám několik let, ale nějak jsem nenašla odvahu, ale vypadají krásně:yes:
    Dotaz na lískové oříšky - já je vždycky nechám rozvonět v troubě a pak jen mezi dlaněmi je zbavím části slupek, mají pak mleté výraznější chuť. Jak tady? Udělat to stejně a pak je naložit do vody?
    A ještě - tipuji, že potřebují opravdu odležet - první adventní neděle je ten správný čas na pečení???
    :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: masarykovy suchárky videoracept masarykovo cukroví originál masarykovo cukroví kakaové suchárky jak dlouho pect masarykovo cukrovi bezlepkové masarykovo cukroví masarykovo cukroví masarakovy knoflíky sucharek kakao masarykovyknofliky masaykovy knofíky masyrykovy knoflíky masarikovy knoflíky recept masarykovo cukroví bezlepkové masarykovo cukroví originál masrykovy knoflíky masarykovy knoflíky-cukroví masarykovo cukroví tmavé masarykovo cukroví tmavé recept recept cukroví masarykovo bezlepkové

Zapomněl/a jsem heslo