Hříbkové ragú s valašskou kyškou

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Houby 2 názory

Suroviny

300 g mladých tvrdých hříbků
1 menší cibule
2 dl valašské kyšky
vývar na podlévání
sůl
bobkový list
kmín
4 střední brambory vhodné k vaření ve slupce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a celé uvaříme ve slupce. Mladé tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.

  2. Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi téměř žádná tekutina.

  3. Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme ještě cca 3 minuty povařit.

  4. Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hříbkové ragú s valašskou kyškou

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Eja57: Dělám to i z hub nakyselo, mražených nebo ze žampionů :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    To je normálně teroristický útok...v lednu...mladé hříbky....bramborky vhodné k vaření ve šlupce...To musí být dobrota, bych si dala hned, z mísy velikééééé:yes::-K

    Odpovědět