

Hříbkový perkelt
Suroviny 4 porce
- velká hrst sušených hub použila jsem praváka
- 150 g uzené slaniny
- 1 velká cibule
- 1 sušená červená chilli paprička
- 1 PL sladké mleté červené papriky
- pepř
- olej
- voda
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Hríby namočíme na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, slaninu na prúžky a chilli papričku na jemno. Na rozohriatom oleji v hrnci orestujeme slaninu, mleté čierne korenie, chilli papričku a cibuľu do sklovita.
Zasypeme mletou červenou paprikou, ktorú stále miešame a necháme rozpustiť v tuku. Pridáme hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Dusíme za občasného doliatia horúcou vodou do mäkka.
Zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinou alebo s varenými zemiakmi, čo komu chutí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: vlastný recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hříbkový perkelt
-
Anička, som rada, že chutilo a dakujem za super fotky
-
Včera jsem vařila a moc nám chutnalo
děkuji za dobrý recept
a dovolím si přidat foto
Použila jsem sušenou směsku-proto ta tmavší barva,dala jsem gazdovskou slaninu a vynechala chilli papričku,ostré nemůžemejako příloha byly těstoviny
Přidala bych ještě bodík,ale ten jsem už dala minule
-
+6
ukládám a určitě vyzkouším
-
Mysulka, dakujem
-
Suvička, dakujem
-
Jikotka, dakujem
-
Simonka, dakujem
receptje ľahký, rýchly, chutný, mierne pikantný, hríbky prevoňané paprikou a údenou slaninkou
-
+1
-
+3
-
,taky můžu s houbami všechno...
-
ibolka pěkný receptík já z houbami můžu vše.
+1