

Husí prsa na pánvi (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 2 husí prsa bez kosti a kůže
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Husí prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Mírně rukou naklepeme, osolíme a opepříme.
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Ubereme teplotu a dopékáme po každé straně cca 4–5 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.
Hotové maso vložíme do trouby vyhřáté na cca 80ºC asi na 5–7 minut a necháme dojít.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Husí prsa na pánvi (bez tuku)
-
Eja57: No, já se musím spolehnout na svůj odhad, teploměr nemaje
-
Jana Dorazinová-Remková: ono by se taky drůbeží maso ( kachní, husí, krůtí, kuřecí) mělo upravovat při minutkové úpravě vždycky na trochu vyšší teplotu - cca na medium well tj. 65 st. ve středu masa. Předložit mi někdo jakoukoli drůbež á la steak jako medium rare/rare, tak to vrátím.
Teploměr je v tomto případě šikovná věc. -
Jana Dorazinová-Remková:
-
Kocmax: Ty brďo, já si té druhé fotky vůbec nevšimla!
Omlouvám se!!
-
Jana Dorazinová-Remková: Na té druhé fotce je vidět maso nakrájené. Není to přímo průřez, ale že tam není krev vidět je. Ani já nemám ráda krev na talíři a někdy se mě to také nepovede propéct tak akorát. Myslím, že pomáhá nechat maso ve vyhřáté troubě odpočinout. Mívám tak tak mezi 80 - 100 st. Pak obvykle šťáva už není krvavá. Ale je to bohužel hodně o odhadu. Každé maso chce trochu jinou dobu.
-
Bibinka: děkuji
-
Marcelko, máš to moc pěkné a lákavé
-
Uvítala bych průřez tím prsem. Tohle a i jiné maso dělané na prudko je moje achylovka
.. Vždycky mám strach, že to bude syrové. Někdo to má rád, ale já ne. Tečící krev po talíři pro mne není nic lákavého.