Husí prsa na pánvi (bez tuku)

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Suroviny 2 porce

2 husí prsa bez kosti a kůže
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Husí prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Mírně rukou naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Ubereme teplotu a dopékáme po každé straně cca 4–5 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.

  3. Hotové maso vložíme do trouby vyhřáté na cca 80ºC asi na 5–7 minut a necháme dojít.

Komentáře k receptu Husí prsa na pánvi (bez tuku)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eja57: No, já se musím spolehnout na svůj odhad, teploměr nemaje :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Jana Dorazinová-Remková: ono by se taky drůbeží maso ( kachní, husí, krůtí, kuřecí) mělo upravovat při minutkové úpravě vždycky na trochu vyšší teplotu - cca na medium well tj. 65 st. ve středu masa. Předložit mi někdo jakoukoli drůbež á la steak jako medium rare/rare, tak to vrátím.
    Teploměr je v tomto případě šikovná věc.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kocmax: Ty brďo, já si té druhé fotky vůbec nevšimla! :-O Omlouvám se!! :-Q

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Na té druhé fotce je vidět maso nakrájené. Není to přímo průřez, ale že tam není krev vidět je. Ani já nemám ráda krev na talíři a někdy se mě to také nepovede propéct tak akorát. Myslím, že pomáhá nechat maso ve vyhřáté troubě odpočinout. Mívám tak tak mezi 80 - 100 st. Pak obvykle šťáva už není krvavá. Ale je to bohužel hodně o odhadu. Každé maso chce trochu jinou dobu.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Bibinka: děkuji

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Marcelko, máš to moc pěkné a lákavé :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Uvítala bych průřez tím prsem. Tohle a i jiné maso dělané na prudko je moje achylovka ;-).. Vždycky mám strach, že to bude syrové. Někdo to má rád, ale já ne. Tečící krev po talíři pro mne není nic lákavého. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: husí prsa husí prsa recept husí prsa jako minutka minutková husí prsa husi prsa steaky husí prso recept husí prso recept minutka husí prsa recepty husa recept husí prsa jako minutku husí prsa steak husí prsa recepty husí prsa bez kosti husi steak recept husí prsa na prudko husi maso na prudko pečená husí prsa recept jako minutka husi prsa minutka steak husi prsa recept husy kuřecí prsa