Jáhlovo-okurková pomazánka

tejaja Kuchařka: tejaja

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

150 g jáhel
4 kyselé okurky
4 stroužky česneku
150 ml jogurtu nebo kysané smetany (dle potřeby)
2-3 lžíce láku z okurek
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) prepláchneme, zalejeme vodou asi 0,5 cm nad a uvaríme. Necháme zakryté vychladnúť.

  2. Uvarené pšeno, kyslé uhorky a cesnak spolu so soľou a nálevom rozmixujeme na hladkú hmotu.

  3. Vmiešame jogurt alebo kyslú smotanu.
    Ak sa zle mixuje pre hustotu masy, pridáme časť jogurtu už pri mixovaní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jáhlovo-okurková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo